BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gülen'e karşı Haydar Baş silahı

28 Şubat döneminde kurulan BÇG'nin fişleme belgelerinde Haydar Baş ile ilgili, bakın nasıl bir not düşülmüş?

Abone ol

Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir tarafından kurulan Batı Çalışma Grubu (BÇG)'nun STK'ları isim isim fişlediği belgelerde inanılmaz bir ayrıntı bulunuyor.

FİŞLENMİŞ AMA YARARLI

Rotahaber sitesinde yer alan habere göre dönemin kurumlar BTP lideri Haydar Baş'ı kullandı. Son seçimde DP ile ittifak yapan Baş, bu kez 28 Şubat döneminde yer alan bir belgeyle gündemde. Genelkurmay Başkanlığının bilgisi dahilinde 5 Mayıs 1997 tarihli üst yazısında tüm illerdeki bağlı komutanlıklardan sivil toplum örgütleri ile ilgili bilgi isteyen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Aydan Erol, tanıdığı 1 haftalık sürenin sonunda komutanlığına geçen belgelerde fişlenmiş görünen ancak "yararlı" olduğu belirtilen bir isim bulunuyor.

MİT KULLANIYOR İDDİASI
 
"Aşırı İslamcı unsurlar ve Vakıfların bağlı bulunduğu tarikat ve dinî akımlar" isimli dosyanın ön listesinde yer alan 47 cemaat arasında sadece birine not düşüldüğü görülüyor. Mamak yani Kadiri Haydar Baş Grubu. Bugün Bağımsız Türkiye Partisi'nin Genel Başkanı olan ve sıkça Fethullah Gülen ile ilgili konularda gündeme gelen Haydar Baş, "MİT tarafından Fethullah Gülen'e karşı kullanılan cemaat lideri" olarak belirtiliyor. Belge üzerinde Haydar Baş'ın isminin hemen altına parantez açılarak "MİT bu şahsı F. Gülen'e karşı kullanmaktadır" deniliyor.
 
Fethullah Gülen'e hafifletici unvan amacıyla bazen 'Fethullah', bazen 'kardeşim' diyerek mektup yazan, kendisine ait Mehtap ve Meltem televizyonlarında Gülen'le ilgili sıkça yöneltilen sorulara uzun cevaplar veren Haydar Baş'ın MİT tarafından Gülen'e karşı kullanıldığı iddiaları gündemi oldukça meşgul edecek gibi görünüyor.

kmkf.jpg