BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,11
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sanatçıdan manidar 'Yeni Zelanda' çizimi yapraklara dikkatli bakın

Avustralyalı karikatürist Pat Campbell, Yeni Zelanda'nın sembollerinden biri olan gümüş eğrelti otunun yapraklarını ibadet eden Müslümanlara benzeterek yeniden yorumladı.

Abone ol

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood camilerine, 15 Mart Cuma günü yapılan terör saldırasında 50 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı. 

Avustralyalı karikatürist Pat Campbell, Yeni Zelanda'nın sembollerinden biri olan gümüş eğreltiotunun yapraklarını ibadet eden Müslümanlara benzeterek çizdi.

50 yaprak 50 şehidi simgeliyor
50 yaprak, cuma namazı kılarken düzenlenen terör saldırısında şehit olan 50 kişiyi temsil ediyor. Karikatürist hayli ilgi gören çizimini katledilen müslümanların aileleri için bağış toplayacaklar tarafından kullanılmasına da izin verdi. 

Yarın tüm Yeni Zelanda TV'lerinde ezan okunacak
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch kentinde 15 Mart'ta iki camiye yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenler için cuma günü ülke genelinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını söyledi.

Başörtüsü takacaklar
Ardern, kadınlardan da Müslümanlarla dayanışma göstermeleri için başörtüsü takmalarının istendiğini bildirdi. Televizyon kanallarından da cuma namazı öncesinde ezan okunacak. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern kimdir? Eşi ve ev hayatına bakın
Foto Galeri Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern kimdir? Eşi ve ev hayatına bakın Galeriye Gözat