BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Özhaseki'den FETÖ iddialarına dikkat çeken yanıtlar

AK Parti’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki, katıldığı canlı yayın programında kendisine yönelik FETÖ iddialarına cevap verdi.

Abone ol

AK Parti tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Mehmet Özhaseki, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

Kendisine yönelik FETÖ iddialarına cevap veren Özhaseki'nin ifadeleri şu şekilde;

“ABD’ye gittim ama Pensilvanya’ya gitmedim”
Ben Pensilvanya’ya gitmedim. ABD’ye gittim. Bizim kardeş şehirlerimiz var. Nerede var; Macaristan’da Fransa’da… biz buralara ticari ilişkiler noktasında kardeş şehirler olarak gidiyoruz. Doğru kalabalık bir heyetle ABD’ye gittik. 2011 yılında ABD’liler Kayseri’ye geldi.

Kuzey Carolina eyaleti geldi. Bizde onların davetiyle oraya gittik. İçlerinde çıkan bir resimden dolayı bahsediyorum FETÖ’ye bağlı o zamanda saklamayan biri vardı.

FETÖ elebaşı Gülen’in hayatımda hiç görmedim bir gün olsun onların sohbetlerine oturup diz çökmüş değilim. Benim geçmişimi Kayseri’de herkes biliyor.”

'Çocuklarım belediyeye giremem'
Geniş bir aileye mensubum. Rahmetli babamın  temel  prensiplerini uyan biriyim. Ailem kendi işlerine bakar. Birisi torpil için bile gelse, özel kalemin numarasını verirler. Belediye meclisinin bazı kuralları  vardı. Ben seçilirsem benim çocuklarım Belediye’ye giremez.

'İspat etsin adaylığı bırakırım'
Kayseri sanayinde etkili bir grup var. İçlerinde İstikbal grubu var. İstakbal grubu FETÖ ile mütemayil insanlar. Tamamının öyle syuçlamak olmaz çünkü birçok ortak var orada. Onlarla herkes temasta. Valiler, bakanlar, başbakanlar 2014’e kadar temasta. Ondan sonra ilişkilerde bir kesiklik başlıyor. Mansur Bey, ‘ ABD’ye gitmişsiniz 40 kişi ile 39’u tutuklu’ diyor. İspat etsin şurada adaylığı bırakırım.