BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  GÜNCEL

Nil Ünal kimdir gençliği nasıldı evli mi eşi kimdir?

Hem oyuncu hem de şarkıcı olan Nil Ünal kimdir, kaç yaşında, evli mi soruları merak konusu oldu. Bir dönemin çok konuşulan isimlerinden biri olan Nil Ünal, aslen İstanbullu ve 1963 doğumlu. Peki 2007 yılında görücü usulüyle nişanlandığı sevgilisi Çetin Sarp kimdir, evlendiler mi?

Abone ol

90'lı yıllara damgasını vuran ve oyuncu ve şarkıcı Nil Ünal kimdir, kaç yaşında soruları merak konusu oldu. Şarkıcı Gökben'in ablası olan Nil Ünal aslen İstanbullu ve 1963 doğumlu. Nil Ünal bir dönem görücü usuluyle tanıştığı ve nişanlandığı Çetin Sarp ile anılmıştı. 

Nil Ünal’ın en çok bilinen şarkısı ‘Damarımda Kanımsın‘ isimli parçasıdır. Nil Ünal,  12 Kasım  1963 tarihinde  İstanbul’da  doğmuştur. Annesinin  adı ŞaziyeHanımdır. Anne bir, baba ayrı olan şarkıcı Gökben (d.1951) ablasıdır.  Nil  Ünal,  1987 yılında “Kocamın  Karısı”  adlı sinema  filmi  için  yaptığı görüşme sayesinde Müjdat Gezen ile  tanıştı.  6­7  ay süren bir ilişki yaşadı. 1988 yılında yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı “Sevimli Hırsız” filminde Kemal Sunal ile başrolde oynadı. 

1988 yılında senaryosunu Aydemir Akbaş’ın  yazdığı, yönetmenliğini  İbrahim  Tatlıses’in  yaptığı  “Bir  Kulum  İşte”  filminde  İbrahim Tatlıses ve  Aydemir Akbaş ile birlikte oynadı.

1990 yılında  şarkıcılığa başladı,  8 sene  solistlik yaptı. 2006 yılında yönetmenliğini Ümit  Efekan’ın  yaptığı “Hasret” adlı dizide Nurcan karakterini  canlandırdı. Dizideki  oyuncular  Fatma Girik,  Emre  Altuğ,  Zafer Algöz,  Ceyda  Düvenci, Menderes  Samancılar,  Fahriye  Evcen,  Cezmi  Baskın,  Müge  Oruçkaptan, Açelya Akkoyun, Alpay Kemal Atalan oldular. Nil Ünal, Bodrum'a yerleşti orada yaşamaktadır.