BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,42
HABER /  MEDYA

Ahmet Taşgetiren Erdoğan'ın Ayasofya yanıtını böyle okudu

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, seçim meydanında “Ayasofya açılsın” diye seslenen vatandaşa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği cevabını bugünkü yazısında değerlendirdi. Taşgetiren'e göre Erdoğan, stratejik muhasebe yapıyor.

Abone ol

Yeni Zelanda canisi Brenton Tarrant'ın yayınladığı rezil bildiride "Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak" ifadesi Ayasofya tartışmasını yeniden alevlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde seçim meydanında bir vatandaş "Ayasofya açılsın" çağrısında bulunan Erdoğan da “Sultanahmet’i bir doldurun ondan sonra ona bakarız" cevabını verdi.

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgtiren, Ayasofya meselesisini bugünkü yazısında değerlendirdi. Taşgetiren, Erdoğan'ın bir televizyon kanalında konuyla ilgili sözlerini aktardı:

Erdoğan: "İslam dünyasının şu anda yükünü çekiyoruz"

"Bunları düşünmeden, hesabını yapmadan söylüyorlar. Kusura bakmasınlar, bunlar dünyayı tanımıyorlar. Muhataplarını bilmiyorlar. Onun için ben bir siyasi lider olarak, bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim. İslam dünyasının şu anda yükünü çekiyoruz. Nerede ne oluyor, ne olabilir? Bunların hepsini düşünmek zorundayız. Onun için hassas olacağız, dikkatli olacağız, bu tezgaha gelmeyeceğiz.”

Stratejik muhasebe

Erdoğan'ın bu sözlerinin ‘Şu kadar cami var, yenisine ne gerek var, Ayasofya açılsın ne demek!’ söylemi ile "zaaf izlenimi veriliyor" gibi de okunabileceğini belirten yazar, bu görüşlere katılmadığını belirterek, "Oysa kanaatimce bunların, medyaya yansıyan iklimden çok öte, derinlerde yaşayan “stratejik muhasebe”yi yansıttığını düşünmek daha doğrudur." diye yazdı.

“Korkak değiliz, aklımızı kullanıyoruz”

"Beka meselesi”ni Ayasofya meselesi içinde değerlendirilmesi gerektiğini savunan yazar, yazısını şöyle tamamlıyor:
"Varlığı korumak da, kaybedilenleri kazanmak da çok hassas bir muhasebeye bağlıdır. Erdoğan’ın Ayasofya ile ilgili sözlerinin satır arası şu değil midir? “Korkak değiliz, aklımızı kullanıyoruz.”

Ahmet Taşgetiren'in yazısının tamamı