BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.438,93
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Samsung mu Apple mı daha çok çalınıyor?

Apple ve Samsung arasındaki araştırma sonuçları ilginç bir istatistiğe daha imza attı. Hangi cep telefonu markası daha çok çalınıyor?

Abone ol

Samsung ve Apple cep telefonlarının arasındaki rekabet farklı bir boyuta daha taşındı. Hangi marka telefon daha çok çalınıyor?

Samsung akıllı telefonları ve Apple iPhone'ları. Büyük bir global rekabetin iki aktörü. Elde edilen bazı veriler Samsung’un Apple’dan çok daha fazla sayıda akıllı telefon modeli ile meydanda olmasının kazançlarını topladığını gösteriyor.

Samsung Apple’dan daha fazla akıllı telefon satıyor, hatta dünyanın birçok ülkesinde satılan akıllı telefonların yarıya yakını Samsung markasını taşıyor.

Elbette konu teknoloji olduğunda hayatın hiç arzu edilmeyen gerçeklerinden biri de hırsızlık vakaları. Özellikle pahalı akıllı telefonlar kötü amaçlı kimselerin gözetimi altında. Her yıl çalışan yüzbinlerce akıllı telefon, insanları mağdur ediyor ve etmeye de devam edecek.

Peki büyük rekabetin iki sansasyonel oyuncusu Samsung ve Apple’ın akıllıları baz alındığında hangisi daha çok çalınıyor? 

"iPHONE'UMU BUL" UYGULAMASI ETKİLİ

Apple'ın iOS 7 ile birlikte kullanıma sunduğu "iPhone'umu Bul Aktivasyon Kilidi" özelliği polisleri rahatlatmış görünüyor. New York Times gazetesinde yer alan bir habere göre, iOS 7'nin getirdiği bu özellik sayesinde San Francisco, New York ve Londra'da gerçekleşen iPhone hırsızlığında büyük ölçüde azalma yaşandı.

4ee2eab0-5ba2-11e3-_484761c-21403255062.jpg

iPHONE İÇİN AVRUPA'DAKİ DURUM

San Francisco polisinin kayıtlarına göre, iOS 7 Etkinleştirme Kilidi kullanıma sunulmadan önceki ve sonraki 6 aylık dönemlerin karşılaştırmasında iPhone hırsızlığının yüzde 38 düştüğü görülüyor. Aynı periyot içerisinde Avrupa’ya geldiğimizde Londra'da görülen azalma ise yüzde 24 olarak kaydedilmiş durumda. 

2014 yılının ilk 5 aylık sonuçları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre oldukça farklı. Bu yılın ilk beş ayında iPhone soygunlarının yüzde 19 oranında azaldığı görülüyor. Buna karşın Samsung modellerinde aynı dönemde hırsızlık vakaları yüzde 40 oranında arttı. 

Avrupa’daki oranlarla ilgili henüz bir araştırma paylaşılmış olmamakla birlikte iPhone verileri ışığında bir tahmin yapılırsa yüzde 20-30 oranında bir artış söz konusu olabilir. En nihayetinde Samsung modelleri, Apple’ın iPhone’larına göre daha fazla çalınıyor. iPhone ise güvenlik önlemleri sayesinde caydırıcılığını bir nebze olsun artırmış görünüyor.

Google ve Microsoft'un mobil işletim sistemleri Android ve Windows Phone için iOS 7'deki güvenlik teknolojilerine benzer özellikler için adımlar atmaya hazırlandıkları da biliniyor.