BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,85
ALTIN 2.428,80
HABER /  GÜNCEL

Şahin’den IŞİD yorumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Irak’ta IŞİD örgütünün yaptığı katliamlara dikkat çekerek, “Müslüman birinin Müslüman ola...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Irak’ta IŞİD örgütünün yaptığı katliamlara dikkat çekerek, “Müslüman birinin Müslüman olarak bildiği kişiye ’Allahu Ekber’ diyerek canını almak için hücum ettiği bir garabeti yaşadığımız şu dünyada böyle bir şey olabilir mi?” dedi.
Şahin, Cuma namazı sonrası bir işyerinin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Böyle bir garabeti yaşıyoruz komşumuz ülkelerde. Şöyle düşünüyorum, bir kişi, bir grup bir ülke, bir odak bir dini ve o dinin mensuplarını güç durumda bırakmak isteyebilir. Bunun için en iyi yapabileceği en iyi şey kendisine Müslüman diyen o örgütlerin yaptığı iştir. Dünyada Müslümanlara ve İslama bakışı olumsuz şekilde etkiliyorlar. ’Ya İslam, Müslümanlık böyle birşey midir’ diye düşündürüyorlar. Kan akıtan katliam yapan bir din mi diye düşündürüyorlar."
Şahin, bu insanların inanç konusundaki samimiyetine inanmadığını belirterek şöyle konuştu: "O insanlar Müslümanlara ve Müslümanlığa büyük zarar veriyor. O nedenle Müslümanın Müslümanı katlettiği, yaşadığımız kötü manzaraların son bulmasını, şuur sahibi olmasını ve ’ben Müslümanım’ diyen insanların aklını başına almasını diliyorum. Müslümanın en kısa tarifi ’elinden ve dilinden başkalarının kendisini güvende hissettiği insan’. Sevgili Peygamberimiz Müslümanı böyle tarif etmiştir. Bunların elinde nasıl güvende hissedeceksiniz? bütün bu olumsuzluklara rağmen hamdolsun Türkiye çelme takma girişimlerine rağmen Türkiye siyasi istikrarını yürütüyor, ekonomik istikrarı yürüyor, Karabük’te de bunun en canlı örneğini görüyoruz.”
(İHA)