BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu’nun sürece desteğine destek

K Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, “Kemal Kılıçdaroğlu ve partisi eğer Türkiye’deki bu çözüm sürecine samimi ol...

Abone ol

K Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, “Kemal Kılıçdaroğlu ve partisi eğer Türkiye’deki bu çözüm sürecine samimi olarak destek verirse, biz bu desteği öper başımıza koyarız” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nde yaptığı konuşmasında çözüm sürecine değinmesini değerlendiren Çelik, çözüm sürecinin başından itibaren ‘terör meselesinin sadece AK Parti’nin melesi’ olmadığını ifade ettiklerini söyledi. Annelerin gözyaşlarının, genç yaştaki çocukların toprağa düşmesinin sadece AK Parti’nin meselesi olmadığının altını çizen Çelik, “Türkiye’nin bir bölgesinde kan ve barut kokusunun olmasının, orada 30 yıldır çatışma ortamının bulunmasının sadece Recep Tayyip Erdoğan meselesi değildir. Bu bir milli meseledir ve hepimizin canını yakan bir meseledir” dedi.

“KIRILAN GÖNÜLLERİ TAMİR ETMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”
AK Parti iktidara gelmesinden 12 gün sonra OHAL’i kaldırdığını sözlerine ekleyen Çelik, adım adım oradaki kırılan gönülleri onarmak için, halkın gönlünü kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarına dikkat çekti. İnsanların yerinden yurdundan koparıldığı için devlete küstüğünü belirten Çelik, “PKK devreye girmiş, istismarcılar devreye girmiş adamı devlet düşmanı yapmış. PKK adam öldürür, PKK evde yakar, PKK bombalamada yapar. PKK bir terör örgütüdür. Terör örgütünde vicdan olmaz ama devlet köy yakamaz” diye konuştu.

“CHP IRKÇI BİR PARTİDİR”
MHP’nin çözüm sürecinin başlamış olmasından dolayı AK Parti’yi ‘vatana ihanet’ etmekle suçladığının altını çizen Çelik, “Bizi bölücü, hain olarak nitelendirdiler. Sayın Başbakana söyledikleri ortadadır. CHP, MHP gibi söylemedi ama CHP’deki hakim ana unsur ulusalcıdır. Bugün güneydoğu ve doğudaki kanayan yaranın özünde CHP’nin mayası vardır. CHP bunun müsebbibidir. CHP ırkçı bir partidir. CHP’in özün ve mayasında bu var” ifadelerini kullandı.

“CHP ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK VERİRSE ÖPER BAŞIMIZA KOYARIZ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’a gittiği zaman Diyarbakırdakiler gibi konuştuğunun altını çizen Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kılıçdaroğlu, Diyarbakırlıların istediği tarzda konuşuyor. Ama Aydın’a gittiği zaman böyle konuşmuyor. AK Parti’nin farkı şudur; biz Diyarbakır’a gittiğimiz zaman da aynı şeyleri söylüyoruz. Çorum’da, Yozgat’ta, Van’da da aynı şeyleri söylüyoruz. Bizim için Türkiye’nin üniter yapısı esastır. Biz tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrağı Türkiye’nin 81 vilayetinde hiç üşenmeden bunu söylüyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu Hakkari’ye gidiyor pazarlığa tabidir; ‘bayrak sallamayacaksın, bayrak asmayacaksın’ diyorlar. Oda bunu uyuyor. Dolayısıyla Kemal Kılıçdaroğlu ve partisi eğer Türkiye’deki bu çözüm sürecine samimi olarak destek verirse biz bu desteği öper başımıza koyarız.”

“YETER Kİ UZATTIĞIMIZ ELİ HAVADA BIRAKMASINLAR”
Çelik, “CHP eğer samimi bir şekilde çözüm sürecine destek veriyorsa biz ana muhalefetin sorumluluğu olarak biz bunu kabul ederiz. Ana muhalefetin çok güzel bir hizmet olarak kabul ederiz. Olması gereken kabul ederiz. Yeter ki uzattığımız eli havada bırakmasınlar” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’lilerin ağızlarına ne gelirse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a söylediklerini ifade eden Çelik, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun her grup toplantısı Başbakan yöneltilmiş bir küfürname manzumesidir. Ben teker teker o kelimeleri söyleyerek ağzımı kirletme niyetinde değilim. Başbakan ‘diktatör’ diyorlar. Peki siz bir diktatörle nasıl bir araya gelerek bu konuları konuşacaksınız? Eğer bu böyleyse…Esas uzlaşma kültürü zıtlar arasında olur “diye konuştu.

“BAŞBAKAN’DAN ALLAH RAZI OLSUN SİVAS’IN ÖTESİNE GEÇMELERİ SAĞLADI”
Herkesin üslubuna, diline dikkat etmesi gerektiğini belirten Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ise ağzına ne geliyorsa söylediğini kaydetti. Başbakan Erdoğan’ın muhalefet partilerine ‘Sivas’ın ötesine gidemiyor diye diye’ gönderdiğini sözlerine ekleyen Çelik, “Allah razı olsun Başbakandan. Keşke Hakkari’ye, Van’a gitseler” dedi.
(İHA)