BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.463,43
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Samsung hasta ettiği çalışanlarından 10 yıl sonra özür diledi

Samsung, bilgisayar çipi ve ekran üretim fabrikalarında güvenli bir çalışma ortamı yaratamadığını söyleyerek, hastalanan işçilerden ve yakınlarından özür diledi. 

Abone ol

Samsung tarafından yapılan açıklamada, işçilerin haklarını temsil eden bir grubun önerdiği tazminat şartlarının kabul edildiği belirtildi. Böylelikle iki taraf arasında 10 yıldır süren anlaşmazlık son bulmuş oldu.

Samsung cihaz çözümleri bölümü başkanı Kinam Kim, şirketin çip ve sıvı kristal ekran üretim hatlarında “güvenli bir çalışma ortamı oluşturmadığını” itiraf etti. İşçilerin haklarını temsil eden grup, söz konusu bölümlerinde çalışan düzinelerce insanın lösemi ve beyin tümörü gibi ciddi hastalıklara yakalandığını söylüyor.

İşçilerden ve ailelerden özür diliyoruz
Seul'de aktivistlerin ve işçi akrabalarının da katıldığı bir basın toplantısında konuşan Kim, "Sevgili meslektaşlarım ve aileleri uzun zaman acı çekti ancak şirket daha önce bu konuyla ilgilenmekte başarısız oldu. Bugün hastalıklardan muzdarip olan işçilerden ve ailelerinden samimi şekilde özür dilemek istiyoruz”  ifadelerini kullandı.

Samsung, 1984'ten bu yana çip ve ekran üretim fabrikalarında çalışan ve lösemi dahil olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalanan işçiler için 150 milyon won (132 bin dolar)tazminat ödeyecek.