BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan millet kıraathanesi açıklaması! Bütün illere yayılacak

Erdoğan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Merkezi Laboratuvar açılışında millet kıraathaneleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan; ''Şimdi her açılışı yaptığımızda orada üniversiteli öğrencilerimizi kitaplarının başında gördüğümüzde gurur duyuyorum. Bu şimdi bütün illere yayılarak devam edecek'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Merkezi Laboratuvar açılışı ve kütüphane temel atma töreninde konuştu.

Erdoğan, "Ülkemizin dört bir yanında hayata geçirmeye başladığımız millet kıraathanelerinin vakit öldürülen değil, değerlendirilen yerler olarak yepyeni bir vizyonu ortaya koyacağına inanıyorum. Şimdi her açılışı yaptığımızda orada üniversiteli öğrencilerimizi kitaplarının başında gördüğümüzde gurur duyuyorum. Bu şimdi yaygınlaşarak devam edecek" dedi.Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Öncelikle toplam 35 milyon yatırım bedeliyle üniversitemiz tarafından inşa edilen Bilim ve İleri Teknoloji Uygulama Araştırma Merkezi’ni (BİLTAM) hizmete alıyoruz. En son teknolojik imkanlarla tesis edilen laboratuvarımız hocalarımız ve öğrencilerimizin yardımcısı olacaktır.

TAKDİRLE KARŞILIYORUZ: İstanbul’umuzdaki 13 devlet üniversitesinden biri olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin kat ettiği mesafeyi takdirle karşılıyoruz. Bir dönem yanlış ellerde olan bu üniversite hamdolsun bugün gurur verici hizmetlere imza atıyor. Dünyanın farklı üniversitelerin eğitim almış genç ve yetkin hoca kadrosuyla gün geçtikçe her gün önemli bir üniversite olma yolunda ilerliyor.Televizyon izlemeye 6 saat, internete 3 saat harcıyoruz. Kitap okumaya harcadığımız süre de birkaç dakikayı zor buluyor.

TÜRKİYE KİTAP OKUMA SIRLAMASINDA 86. SIRADA: UNESCO’nun kayıtlarına göre Türkiye kitap okumada dünyada 86’ncı sırada bulunuyor.Ülkemizdeki kafe denilen vakit öldürme mekanlarının, kütüphanelerimizden çok daha yaygın, dolu olması üzerinde hassasiyetle durmamız gerekiyor. Ülkemizin dört bir yanında hayata geçirmeye başladığımız millet kıraathanelerinin vakit öldürülen değil, değerlendirilen yerler olarak yepyeni bir vizyonu ortaya koyacağına inanıyorum.

GÖRDÜĞÜMDE GURUR DUYUYORUM: Fakat millet kütüphanelerinin bile ne olduğunu anlamayanlar var onu da söyleyeyim. Orada tuğla mı dizeceğiz diyenler var. Kıraathanenin manası ne anlamıyor. Fakat uygulama başladı. Şimdi her açılışı yaptığımızda orada üniversiteli öğrencilerimizi kitaplarının başında gördüğümüzde gurur duyuyorum. Bu şimdi bütün illere yayılarak devam edecek.

DEV BİR KÜTÜPHANE İNŞA EDİYORUZ: Cumhurbaşkanlığı Külliyemizin içinde 5 milyon cildi ihtiva edecek dev bir kütüphaneyi inşa ediyoruz. Şöyle bir 5-6 ay içerisinde bitmek üzere. Ama bir başkasını da İstanbul'umuzda, tarihi Rami Kışlası'nı restore ediyoruz ve orayı da İstanbul'un en büyük kütüphanesi belki de Cumhurbaşkanlığımızdaki kütüphaneyi bile geçecek, zira 5-6 milyon cildi bulacak. Bunlar hepsi dijital ortamda da inşallah kayda alınacak.