BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şamil Tayyar MHP'lileri çıldırtacak!

AK Parti milletvekili Şamil Tayyar MHP'lileri çok kızdıracak bir açıklama yaptı.

Abone ol

Sonuçlanan Balyoz davası hakkında yorum yapan eski gazeteci AK Parti milletvekili Şamil Tayyar MHP'lilerin çok tepkisini çekecek bir yorumda bulundu.

Engin Alan'ın MHP'den ihraç edilmesi gerektiğini söyleyen Tayyar yoksa MHP'te teröre bulaşmaktan kapatma davası bile açılabileceğini söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Balyoz Davası kararları'nı 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in sunduğu Açık Görüş'te değerlendirdi.

Mahkemenin kararının Yargıtay tarafından onanmasının çok önemli olduğunu söyleyen Şamil Tayyar, Balyoz Davasının yakın tarihin en önemli davalarından biri olduğunu belirtti.

SANIKLARI VEKİL YAPARAK KURTARMAK İSTEDİLER

CHP ve MHP'nin kararlara tepkilerinin anlaşılabilir olduğunu belirten Tayyar, "İki parti'de darbe davası sanıklarını milletvekili adayı göstermiş ve onları bu davadan kurtarma girişiminde bulunmuşlardır" dedi.

O dönem kendilerine bunun doğru olmadığını söylediklerini ancak CHP ve MHP'nin kararlarında ısrarcı olduklarını söyleyen Tayyar, "Gelinen noktada karar ortada" dedi.

ENGİN ALAN, EN KISA ZAMANDA İHRAÇ EDİLMELİDİR

Tayyar, MHP milletvekili Engin Alan'ın kesinleşen mahkumiyet kararına ilişkin soruya ise: "MHP sözcülerinin Engin Alan'ı sahip çıkmak yerine en kısa zamanda partiden ihraç etmeleri gerekmektedir; çünkü bir darbe davasına karışmış, bundan dolayı yargılanmış, mahkum olmuş ve mahkumiyet kararı da Yargıtay tarafından tescil edilmiştir" cevabını verdi.

MHP'YE KAPATMA DAVASI AÇILABİLİR!

"Eğer MHP Engin Alan'ı ihraç etmezse darbeci anlayışın, vesayetçi rejimin payandası haline gelebilir, kamuoyunda böyle bir algı oluşabilir hatta Milliyetçi Hareket Partisi için teröre bulaştığı gerekçesi ile kapatma davası açılması ihtimali bile gündeme gelebilir" diyen Şamil Tayyar, darbe davasında mahkum olmuş bir sanığa sahip çıkmanın, onu kendi bünyelerinde bulundurmalarının partilerini de bağlar hale gelebileceğini söyledi.