BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  GÜNCEL

Sambacılar ezdi geçti

2014 Dünya Kupası A Grubu maçında Kamerun ile Brezilya karşı karşıya geldi. Mücadele Brezilya’nın 4-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. <br/>Esta...

Abone ol

2014 Dünya Kupası A Grubu maçında Kamerun ile Brezilya karşı karşıya geldi. Mücadele Brezilya’nın 4-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.
Estadio Nacional’daki karşılaşmanın ilk yarısı 3 golle geçti. Büyük mücadeleye sahne olan maçta ilk gol Brezilya’dan geldi. 17. dakikada sol kanattan Gustavo’nun ortasında Neymar ayağının içiyle meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. (0-1) Fakat oyundan kopmayan Kamerun beraberliği sağladı. 26. dakikada Nyom’un sol kanattan pasında ceza sahası içinde topla buluşan Matip, takımına beraberliği getirdi. (1-1) Brezilya çok geçmeden öne geçmeyi başardı. 35. dakikada Neymar’ın ceza yayı gerisinden sert vuruşunda top bir kez daha ağlarla buluştu. (1-2) İlk yarı 2-1 Brezilya üstünlüğü ile tamamlandı.
Brezilya ikinci yarıda farkı açtı. 49. dakikada David Luiz’in sol kanattan pasında ceza sahası içinde topla buluşan Fred, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. (1-3) Maçın devamında Brezilya ataklarını sürdürdü ve ikinci yarının sonlarına doğru fark 3’e çıktı. 84. dakikada Oscar’ın pasında ceza sahası içinde topu kontrol eden Fernandinho, skoru belirleyen golü kaydetti. (1-4) Mücadele 4-1 Brezilya üstünlüğü ile sona erdi.
Brezilya bu sonuçla A Grubu’nu lider tamamlayarak gruptan çıktı ve B Grubu’nun ikincisi Şili ile eşleşti.