BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.443,22
HABER /  GÜNCEL

Galibiyet Meksika’nın

2014 Dünya Kupası A Grubu maçında bu akşam Hırvatistan ile Meksika karşı karşıya geldi. Mücadele Meksika’nın 3-1’lik üstünlüğü ile sona erdi...

Abone ol

2014 Dünya Kupası A Grubu maçında bu akşam Hırvatistan ile Meksika karşı karşıya geldi. Mücadele Meksika’nın 3-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.
Arena Pernambuco’daki karşılaşma Ravshan Irmatov’in düdüğü ile başladı. Karşılaşmanın ilk yarısında Meksika’nın üstünlüğü hakimdi. Maçın ilerleyen dakikalarında Hırvatistan gol yolu arasa da Meksika savunması geçit vermedi. Karşılıklı pozisyonların olduğu ilk yarıda gol sesi çıkmadı.
Karşılaşmanın ikinci yarısı büyük çekişmeye sahne oldu. Bu devrede 4 gol olurken, bir tane de kırmızı kart çıktı. Maçtaki ilk gol 72. dakikada Meksika’dan geldi. Soldan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Marquez kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Meksika çok geçmeden farkı 2’ye çıkardı. 75. dakikada Peralta’nın sağ kanttan pasında ceza sahası içinde topla buluşan Guardado düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. (0-2) 82. dakikada sağdan kullanılan köşe vuruşunda Marquez’den seken topu ağlara gönderen Hernandez, farkı 3’e çıkaran golü kaydetti. (0-3) Ardından Hırvatistan maçtaki ilk golünü hanesine yazdırdı. 87. dakikada Rakitic’in topuk pasında ceza sahası sol çaprazda topu kontrol eden Perisic, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. (1-3) 89. dakikada Hırvatistan 10 kişi kaldı. Rebic, rakibine sert bir müdahalede bulununca hakem Ravshan Irmatov kırmızı kart gösterdi. Mücadele 3-1 Meksika üstünlüğü ile sona erdi.
Bu sonucun ardından grubu ikinci sırada tamamlayan Meksika, B Grubu’nun birincisi Hollanda ile eşleşti.
(İHA)