BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
HABER /  GÜNCEL

Salih Suudi Arabistan'da, Yemen'de durum belirsiz

Yemen'de Cuma günü düzenlenen saldırıda yaralanan Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, tedavi için Suudi Arabistan'a giderken, Salih'in görevi bırakıp bırakmadığı yolunda soru işaretleri bulunuyor.

Abone ol

Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in tedavi amacıyla Suudi Arabistan'a gitmesinin ardından, ülkeyi terk edip etmediği yolundaki belirsizlik sürüyor.

Salih, Cuma günü cumhurbaşkanlığı sarayına düzenlenen saldırıda yaralanmıştı.

Yemen'de kimi kaynaklar BBC'ye yaptıkları açıklamada Salih'in kalbinin hemen altından şarapnel yarası aldığı, göğsü ve yüzünün ikinci derece yanık olduğunu bildirmişti.

Yemen'deki BBC muhabiri, bir çok sefer iktidarı bırakacağı sözünü veren Salih'in geri dönüşü konusunda soru işaretleri bulunduğunu bildirdi.

Ali Abdullah Salih'in görevi bırakması çağrısıyla başlayan direniş, Yemen'i iç savaşın eşiğine getiren şiddet olaylarını körüklemişti.

El Arabiye televizyonu, kimliğini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberinde Yemen'de cumhurbaşkanı vekili Abd-Rabbu Mansur Hadi'nin, Salih'in oğulları ve ordu yetkilileriyle görüşmeye hazırlandığını aktardı.

Bu arada, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in tedavi için Suudi Arabistan'a gitmesi, başkent Sana'da kutlamalarla karşılandı.

Sana'da halkın sokaklara dökülerek rejimin düşüşünü kutladığı belirtiliyor.

Salih'in Cuma günü saldırı sonrası beklenen açıklamasını yapmak için halk önüne çıkmak yerine ses kaydını tercih etmesi, ülkede Salih'in durumuyla ilgili spekülasyonlara yol açmıştı.

Cumhurbaşkanı Salih, açıklamasında sağlık durumunun yerinde olduğunu belirtip orduya aşiret üyeleriyle mücadele etmeye devam etme çağrısı yapmıştı.

Cuma günü Cumhurbaşkanlığı sarayının bombalanması sırasında başbakan ve meclis başkanının yaralandığı ve dört muhafızın öldüğü açıklanmıştı.

Yemen'de dört günden bu yana devam eden çatışmalarda 100'ü aşkın kişi öldü.