BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

Hopa olaylarında ilk karar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa mitinginde çıkan olaylara karışanlar hakkında mahkeme kararını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa'da düzenlediği mitingten sonra çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 16'sı Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Terör suçundan yargılanmak üzere mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 10'u serbest bırakılırken, 6'sı 'İzinsiz gösteri yapmak, görevli memura mukavemet ve kamu malına zarar vermek' suçundan tutuklandı.

Artvin'in Hopa ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs günü düzenlediği mitingde gözaltına alınarak dün Erzurum'a getirilen 31 şüpheliden 16'sı savcılıkta ifadesi alındıktan sonra terör kapsamında yargılanmak üzere Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Sabaha kadar süren duruşmada 16 şüpheliden 10'u serbest bırakılırken 6'sı tutuklandı. Sanıkların müvekkili Sema Pekdaş, kararı yorumladı:

"Mahkeme sanıklara itham edilen terör suçunu bozdu. Çıkan olaylarda gözaltına alınan 31 kişiden ilk olarak 4 günlük gözaltı süresi dolan 16'sı savcılık tarafından sorgulandı. Bunlardan 10'u serbest bırkakıldı, 6'sı ise terör örgütü üyesi olmaktan mahmeye sevk edildi. Sabaha kadar süren duruşma sonunda mahkeme heyeti şüpheliler hakkında terör örgütü üyesi suçlamasını kabul etmeyerek 6 kişiyi kamu malına zarar vermek, izinsiz gösteri yapmak ve görevli memura mukavemet suçundan tutukladı. Bugün öğleden sonra da 15 kişi mahkeye çıkarılacak."