BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,75
ALTIN 2.502,12
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan eski paşa hakkında şok iddia

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da dahli olabileceğini söyledi.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan "367" krizinde Genelkurmay Başkanlığı'nın da rol oynadığı iddiasını gündeme bomba düşecek sözlerle yorumladı:

"Başbuğ'un dahline ilişkin belge çıkabilir."

Bursa'da yerel bir televizyonda seçim programına katılan Arınç, isminin bu tür işlerde çok geçtiğini ve birilerinin kendisini ve arkadaşlarını hedef aldığını bildiğini söyledi. TSK'da olmayan bilgi veya belgenin başka yerlerde ele geçebileceğini öne süren Arınç, "Dolayısıyla Genelkurmay'dan yapılan o açıklama tek yanlı bir açıklamadır"

Arınç, Genelkurmay'ın 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine müdahale etmek için girişimde bulunduğu, bu yönde ANAP lideri Erkan Mumcu'ya mesaj gönderdiği yönündeki iddiaya ilişkin çarpıcı bir değerlendirme yaptı.

Arınç, "Sayın Başbuğ'un birilerine böyle bir konuşma yapmış olduğuna dair bir bilgi ya da belge bulunursa, doğrusu bunu yadırgamam" dedi.