BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın dişini sökecek

CHP Lideri, kendisine destek veren The Economist yazısının ardından aralarında polemik başlayan Başbakan Erdoğan'a yanıt verdi...

Abone ol

İstanbul Kazlıçeşme'deki mitinginde CHP'lilere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu saatler önce kendisini suçlayan Başbakan Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, The Economist'te yayınlanan 'CHP'ye oy verin' yazısının ardından İsrail'in olduğunu savunan Erdoğan'ın sözlerini gündeme getirdi.

Kendisini İsrail'in desteklediğini ve İsrail yanlısı olmakla suçlayan Erdoğan'a şöyle yanıt verdi: "Bugün Adana'da konuşmuş ben İsrail yanlısıymışım. Sözde ben İsrail'e destekliyormuşum. Şu Büyük Ortadoğu Projesinin Başkanı bu değil miydi. Gidip Amerika'da Yahudi ödülünü alan nasıl oluyor da kaplan kesiliyor. Merak etmeyin dişlerini sökeceğim onun. Irak'ta kadınlara tecavüz edilirken ABD askerlerine başarı dileyen o değil miydi? Niye bindirmedin milletvekillerini o zaman Mavi Marmara gemisine? Çünkü onun vekillerinin canı tatlı."

HOPA'DAKİ OLAYLARI

Hopa'da hayatını kaybeden emekli öğretmeni gündeme getiren Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı ismini bile öğrenmek istememekle suçladı. Kılıçdaroğlu, bu yaklaşım nedeniyle eleştirdiği Başbakan Erdoğan'a seslendi: İmam bile cenaze sorar 'Rahmetliyi nasıl bilirsiniz' diye. İşte bunların inancı bu..."

Erdoğan'ın kendisini Hopa'daki olaylardan CHP'yi sorumlu tutmasına da değindi ilçeyi Başbakan'ın karıştırdığını söyledi.