BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,59
HABER /  GÜNCEL

Gazeteciler CHP mitingini yorumladı

İstanbul Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı, 12 Haziran seçimleri öncesindeki son haftasonunda iki önemli lideri ağırlıyor.

Abone ol

İstanbul Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı, 12 Haziran seçimleri öncesindeki son haftasonunda iki önemli lideri ağırlıyor.

Meydanda ilk olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet Halk Parti'si boy gösterdi. Meydanın yarınki konuğu ise Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'liler olacak. Peki ama meydanın ilk konuğu CHP'nin mitingi nasıl geçti? Meydandaki kalabalık kaç kişiydi? Meydanın nabzı nasıl attı? Meydanı dolduran kitlenin çoşkusu nasıldı?

Kazlıçeşme Meydanı'ndaki CHP mitingini Habertürk, seçim meydanlarının deneyimli gazetecilerine sordu;

Ruşen Çakır - Vatan Gazetesi Yazarı

Seçimin kopacağı, seçim sonucunun belirleneceği yerler Büyükşehirler. Başbakan ve AK Parti de Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP de bunun farkında. Bu yüzden dolayı İstanbul'a çok büyük önem veriyorlar. Seçim öncesi bu iki parti arasında en önemli karşılaştırma, yarışma da Kazlıçeşmede yaşanacak. Diyebilirim ki CHP kendisinin bile şaşırdığı bir kitleyle, çoşkulu bir kitleyle karşılaştı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında Hopa'ya önemli bir yer verdi çünkü Hopa'da sol vardı. Ben bugün kitlenin içinde de çok fazla sol mesajlı pankart gördüm. Yeni CHP'nin sola doğru bir yol aldığını düşünüyorum.CHP için Kazlıçeşme riskli bir deneyimdi ama buradan mutlu ayrıldılar.

Orhan Bursalı - Cumhuriyet Yazarı

Büyük bir meydanı tıklım tıklım doldurmak her parti için önemlidir. Gördüğümüz kadarıyla da CHP bunu başardı. Üstelik bu parti liderini de mutlu eder. Ben bu seçim döneminde Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık 10 mitingine gittim. Bu mitingleri karşılaştırmak gerekirse ben şu sonucu çıkarıyorum: Miting meydanlarında bir lider doğuyor.

Mahmut Övür - Sabah Yazarı

Kalabalık ne kadardı açıkcası bilmiyorum ama meydan tıklım tıklım doluydu. Ben daha çok kitlenin çoskusuna baktım. Son 10 yıldır mitinglere gidiyorum. Diyebilirim ki Deniz Baykal dönemindeki mitinglerden çok daha coşkuluydu.

Mitingde ben çok daha fazla ve önemli mesaj bekliyordum Kılıçdaroğlu'dan ama olmadı. Fakat CHP kitlesi o kadar çoşkuluydu ki yeni bir mesaj gelmese bile mitinge o çoşkuyu verdi. İnsanlardaki dinamizmi de çoşkuyu da konuştuğunuz zaman hissediyorsunuz. Bunlar demokrasi şölenleridir, böyle kabul edilmeli.

Amberin Zaman - Gazete Habertürk Yazarı

Kemal Kılıçdaroğlu gittikçe daha düzenli, kendinden emin görünüyor. Bugün daha neşeliydi. İnteraktif bir miting oldu. Halkla epey bir konuştu, insanları coşturdu.

AK Parti ile karşılaştırmak güç. AK Parti İstanbul'da çok güçlü burası İzmir değil. Şimdiden bir şey söylemek zor ama Başbakan çok büyük kalabalık toplayacaktır.

Şükrü Küçükşahin - Hürriyet Yazarı

Katılımın tahminlerin üzerinde olduğu anlaşılıyor. CHP'lileri memnun etti bu miting. Miting alanlarını bu seçim için ne kadar gösterge olur bilmiyorum. Ama alanlar dolu. Mutlaka AK Parti de yarın CHP'yi aşmaya çalışacaktır ama CHP bariyeri yükseltti. Bu miting acaba onun göstergesi mi? İstanbul'un AK Parti'ye sürpriz yapacağı şeklinde öngörüler var. Bu açıdan da kayda değer buldum. Yarınki AK Parti mitinginin de eşiği yükselmiş durumda, yarın bunu aşabilecek mi göreceğiz.