BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na öyle bir soru sordu ki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni'nin sorduğu soru herkesi şaşırttı.

Abone ol

TRT 1'de Seçim Özel programına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni'nin sorduğu soru şaşkınlık yarattı.

Mavi Marmara'da yaşanan olaylarla ilgili sorular sırasında "Orada 9 vatandaşımız öldüğünde ne hissettiniz" sorusu karşısında "Acı" diye yanıt veren Kılıçdaroğlu, "İnsanları bile bile ölüme gönderemezsiniz. AKP'li vekiller de binecekti o gemiye binecekti ancak son anda vazgeçtiler. Bunun nedeni açıklanmadı" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'in Mavi Marmara baskınında ölen dokuz Türk vatandaşının kanının yerde kaldığını belirterek, "İsrail'i her zaman kınadık. Orantısız güç kullandı. Silah olmayan yere silahlı adam göndereceksin. Oradaki bizim çocuklarımızı öldüreceksin. Bunun masum olan bir tarafı var mı?" dedi. Kılıçdaroğlu, TRT 1'de yayımlanan "Seçim Özel" programına konuk oldu. The Economist'teki "CHP'ye oy verin" yorumuna değinen Kılıçdaroğlu, bu yorumun yerine "AK Parti'ye oy verin" yorumu yapılsaydı kendisinin yine bu yazıyı eleştirmeyeceğini kaydetti.

İsrail'in Mavi Marmara baskınında ölen dokuz Türk vatandaşının kanının yerde kaldığını belirten Kılıçdaoğlu, "İsrail'i her zaman kınadık. Orantısız güç kullandı. Silah olmayan yere silahlı adam göndereceksin. Oradaki bizim çocuklarımızı öldüreceksin. Bunun masum olan bir tarafı var mı?" dedi.

The Economist'teki "CHP'ye oy verin" yorumuna değinen Kılıçdaroğlu, bu yorumun yerine "AK Parti'ye oy verin" yorumu yapılsaydı kendisinin yine bu yazıyı eleştirmeyeceğini kaydetti.