BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  GÜNCEL

Salih Müslim'den Türkiye'ye küstah tehdit!

PYD lideri Salih Müslim, Kuzey Irak'a askeri saldırı yapılması halinde YPG’nin burayı savunacağını söyledi.

Abone ol

Şarku’l Avsat gazetesine demeç veren PYD lideri Salih Müslim, Mesud Barzani liderliğindeki Kürt Demokrat Partisi (KDP) ile aralarındaki ihtilafların teferruata dair olduğunu belirtti ve "Kürdistan halkına saldırı yapılması halinde onları savunmaya hazırız" dedi.

Haberde ayrıca PYD Eş Başkanı Hediye Yusuf’un da kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada Irak Kürt bölgesine ambargo uygulanması halinde Suriye'de kontrolleri altındaki bölgenin kapılarının sonuna kadar açık olacağını dediği aktarıldı.

Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Rimelan’da düzenlediği 7’nci kongresinde konuşan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki ‘bağımsızlık referandumu’na ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Kongrede, partilerinin kurulduğu koşullara değinen Müslim, “Bizim mücadelemiz demokratik bir  sistem kurmaktır” dedi ve ekledi: “Sloganımız, tüm Suriye halkları için demokratik ve federal bir Suriye’dir.”

Kuzey Suriye’deki komün seçimlerine de değinen PYD Eş Başkanı, bunun Ortadoğu’da bir ilk olduğunu vurguladı.

Müslim, Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki ‘bağımsızlık referandumu’na ilişkin de “Güney halkımızın iradesine hürmetle yaklaşıyoruz” dedi ve şu soruyu sordu: "Bazıları referandumun Türk, Arap ve Farsların ulusal güvenliğini ortadan kaldırdığını söyledi. Peki, Kürtlerin ulusal güvenliği yok mu?"

PYD Eş Başkanı devamla da ‘ulusal birlik’ vurgusunda bulundu:

"Bizler birliğimizden yanayız. Kürdistan Ulusal Kongresi’ne destek verdik ve halen desteklerimizi sunmaya devam ediyoruz. Nasıl ki Türk, Arap ve Fars halklarına özgürlük istiyoruz, aynen o şekilde kendi halkımıza da özgürlük istiyoruz. Özgür olanlar kaderini belirleyebilir, özgürlük ve demokrasiyi hayata geçirebilir. Önceden yalnızdık. Şimdi Arap, Süryani Türkmen, Çeçen, Ezidi ve tüm bölge halkları bizimledir."