BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.458,47
HABER /  GÜNCEL

Eski AK Parti'li FETÖ'cü Erdoğan'ın sözleriyle kendini aklamaya çalıştı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan eski AK Parti il başkanlarından Ömer Dengiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17-25 Aralık'tan 2 ay sonra yaptığı konuşmayı savunmasında anlattı.

Abone ol

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Ömer Dengiz bugünkü savunmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmayla kendini aklamaya çalıştı.

Erdoğan'ın 17-25 Aralık'tan sonra Ankara'da yapılan AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştuğunu ve "17-25 Aralık'tan 2 ay sonra Ankara'da Cumhurbaşkanımızın yaptığı il başkanları toplantısında 'Bugünü milat kabul ediyoruz. Bundan öncesini yok sayıyoruz, bundan sonra destek olursa suç olacaktır' dedi. Kayseri'ye döndüğümde muhasebecimi yurt ödemeleri konusunda kaç ay ödeme kaldığını sordum. Kalan borcu ödemedim" diye konuştu. 

“DÜĞÜNDE ATILAN DOLARLAR”

Ömer Dengiz, evinde bulunan çok sayıda 1 dolar ve Fethullah Gülen'e ait kitaplarla ilgili, "Evimde ele geçen 1 dolarlar, çocuklarımın düğünde atılan paralardır. Tutuklandıktan sonra haberim oldu. Kitaplar ise nereden geldiğini bilmediğim ancak kütüphanem içinde çıkan hiç kapağı açılmamış kitaplardır. O dönem bu yapıyla olduğumdan dolayı çok pişmanlık duyuyorum" dedi. 

Ömer Dengiz, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı görevini de yürütmüştü. Dengiz ayrıca KHK ile kapatılan Gebze Sanayici ve İş Adamları Derneği-GESİAD'ın yönetimin kurulunda yedek üyeydi.