BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  GÜNCEL

Yaz saati uygulaması için flaş karar! Saatler geri alınacak mı?

Saatler geri mi alınıyor? Yaz saati uygulaması için Danıştay'dan bir son dakika karar geldi. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren yaz saati uygulaması için Danıştay Dava İdareleri Kurulu'ndan yürütmeyi durdurma kararı geldi.

Abone ol

Gün Işığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta yaz saati uygulanması hakkındaki için açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

27 Mart 201 gününden itibaren uygulanmaya başlanan ve her yıl uygulanacak olan yaz saati uygulamasında yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararda Bakanlar Kurulu’na verilen yetkinin bir defaya mahsus uygulanabileceği, gerekçesiyle verildiği açıklandı.

BAKANLAR KURULU'NA YETKİ VERİLMEDİ

Kararda, Bakanlar Kurulu’nun ilgili düzenleme için süreklilik arz edecek şekilde kullanılması yönünde bir yetki verilmediği hatırlatıldı.

KARARIN YÜRÜTMESİNİ DURDURDU

Kurul bugün açıklanan kararıyla bu yürütmeyi durdurdu.Kararda, 697 sayılı kanuna göre Bakanlar Kurulu'nun başlangıç ve bitiş tarihlerini belirterek yaz saati uygulamakla yetkilendirildiği, söz konusu karar ile bu yetki kullanımının aşılıp yaz saatinin kalıcı kılındığı belirtildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Danıştay kararı, hükümetin dava konusu uygulamayı durdurmasını gerektiriyor. Buna karşın hükümet, 697 sayılı kanunu iptal eden yeni bir kanun çıkararak yaz saati uygulamasını bir kez daha kalıcı hale getirebilir.