BIST 10.015
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.433,63
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Salih Kapusuz CHP'ye çattı

AK Parti kurmayları Anayasa değişikliği paketini kamuoyuna tanıtıyor. Salih Kapusuz muhalefete çattı

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ''Biz yasakçı değil özgürlükçü, statükocu değil reformcu, sivil ve çağdaş bir Anayasa'nın Türkiye'nin kaçınılmaz bir ihtiyacı olduğuna inanıyoruz.'' dedi.

Muğla'da AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen ''Siyaset Akademisi'' toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kapusuz, Türkiye'nin tarihi süreç itibarıyla önemli bir dönem yaşadığına işaret ederek, ''Toplumun bütün kesimleri bu sürece ilgi gösteriyor. 30 yıla yakın bir süredir, özel bir dönem, olağanüstü bir dönem ve ihtilal ürünü olan Anayasa tartışma konusudur. Sadece AK Parti değil, bu konuda bir çok sivil toplum örgütü bu konuda daha önce çaba sarf etti. Başta CHP olmak üzere herkes bu yasakçı anlayışın son bulmasını istedi. Biz bir adım atmak isteyince ise hemen mazeretler üretilmeye başlandı.'' diye konuştu.

CHP METNİ GÖRMEDEN MAHKEMEYE GÖTÜRECEĞİNİ İLAN ETTİ

Kapusuz, Muğla'da incelemelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti ile ilgili açıklamalarına da değinerek, ''CHP yürütülen bu çalışmanın kamuoyuna yansımasının hemen ardından, daha metnin içeriği bile belli olmadan Anayasa Mahkemesine götüreceğini ilan etti. AK Parti olarak yüzde 1'in üzerinde oy almış tüm siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini ve parlamentoda bulunan bağımsız arkadaşlarımızı ziyaret ederek taslak metni sunduk. Galiba son öneriyle bir mazerete sığınmaya çalışıyorlar. Ben inanıyorum ki 'Taslak metne bakmadan biz bunu desteklemiyoruz. Karşı çıkıyoruz ve Anayasa Mahkemesine götüreceğiz' diye alenen ilan eden bir partinin Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu bu önerinin doğru olmadığını ve girdikleri yolun yanlış olduğunu biliyor'' dedi.

Makul olan bütün önerilere sıcak baktıklarını ve bugüne kadar 16 maddenin komisyonda kabul edildiğini ifade eden Kapusuz, şöyle konuştu:

MİLLETİMİZ NEYE KARAR VERİRSE

''Biz yasakçı değil özgürlükçü, statükocu değil reformcu, sivil ve çağdaş bir Anayasa'nın Türkiye'nin kaçınılmaz bir ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Hava, su insan için ne kadar önem arz ediyorsa demokratik bir toplumda bugünkü Anayasa'dan kurtulmak da o kadar önem arz ediyor. Biz bu Anayasa'nın tamamını değiştirmek istedik ama özellikle parlamentoda bulunan iki önemli parti buna karşı çıktı. Biz de tamamından vazgeçmemek için bir paket getirerek kamuoyuyla paylaştık. Biz, bunu uzlaşı ile 367'ye ulaşarak referandumsuz sonuçlandırmak isteriz. Şayet, referandum ihtiyacı olursa bunu milletimizin önüne götürürüz, milletimiz neye karar verirse, 'baş göz üstü'' deriz. Biz milli iradeye saygı duyarız.''

Kapusuz, Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine olumlu katkı sağlayacağını anlatarak, ''Bizim insanımız daha güzele ve daha iyiye layıktır.'' ifadesini kullandı.

Toplantıda Kapusuz'a AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ile AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça ve partililer eşlik etti.