BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  DÜNYA

Saldırıdan böyle kaçtılar

Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir alışveriş merkezine yapılan terör saldırısının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Alışveriş merkezindeki bir m...

Abone ol

Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir alışveriş merkezine yapılan terör saldırısının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Alışveriş merkezindeki bir markette çekilen görüntülerde silah sesleri, saldırıdan kaçan insanlar ve rafların arkasına saklanan kişiler görülüyor.
Cumartesi günü gerçekleştirilen saldırıda en az 68 kişi öldü ve 175’den fazla yaralı var. Güvenlik güçleri, halen alışveriş merkezinde bulunan saldırganları etkisiz hale getirmeye çalışıyor. Saldırganların elinde sayısı bilinmeyen bir grup rehine olduğu bildiriliyor. Saldırının başlamasının hemen ardından, alışveriş merkezinin içindeki bir süpermarkette çekilen görüntülerde, silah seslerinin duyulmasının ardından saklanan ve kaçan insanlar görülüyor. Rafların arkasına saklanan müşteriler ve AVM çalışanları, silah sesleri arasında telefonla polise ve yakınlarına haber vermeye çalışıyor.
Somalili terör örgütü El-Şebab, saldırının sorumluluğunu üstlendi ve katliamın Kenya ordusunun Somali’de El-Şebab militanlarına yönelik operasyonlarına “misilleme” olduğunu açıkladı.
200’den fazla insanın hayatını kaybettiği 1998’de Nairobi’deki ABD Büyükelçiliğinin bombalanmasından sonra ülkedeki en kanlı terör eylemi olarak adlandırılan saldırıda ölenler arasında, iki Fransız, iki Kanada, üç İngiliz, bir Çin ve bir Gana vatandaşı da bulunuyor.
(İHA)