BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.426,32
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/><br/>Arınç’tan derbi yorumu<br/>Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Galatasaray ...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



Arınç’tan derbi yorumu
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Galatasaray Beşiktaş arasındaki olaylı derbiye ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bu tür olayların Türkiye’yi bütün dünyaya mahcup ettiğini belirten Arınç, "Bu tür olayların yaşanmaması için gereken radikal tedbirler alınmalı ve uygulanmalı" dedi.



Olaylı derbide biber gazı kullanıldı mı?
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçtaki olaylar sırasında biber gazı kullanıldığı iddiaları üzerine açıklama yaptı. Çapkın, olaylar sırasında polisin gaz kullanmadığını açıkladı.



Sarısülük’ün davası olaylı başladı
Ankara’daki Gezi olayları sırasında Ethem Sarısülük’ün hayatını kaybetmesiyle ilgili polis memuru Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı dava gergin başladı. Mahkeme başkanı, olaylar üzerine duruşmanın kapalı olarak yapılmasına karar verdi. Bu sırada Sarısülük’ün ailesi Şahbaz’a saldırırken, dışarıdaki bazı gruplar duruşma salonuna girmeye çalıştı. İlk celsenin sağlıklı yapılamayacağına karar veren mahkeme başkanı duruşmayı erteledi.



Emmy ödülleri sahiplerini buldu
Televizyon dünyasının Oscarları olarak nitelendirilen 65. Emmy ödülleri sahiplerini buldu. En İyi Komedi dizisi ödülünü "Modern Family’i alırken, En İyi Drama dizisi ödülünü önümüzdeki hafta final yapacak olan "Breaking Bad" kazandı. Dizi oyuncularından Anna Gunn en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü kazanırken, dizinin yapımcı ve senaristi Vince Gilligan, “Breaking Bad’in de bir parçası olduğu televizyonun altın çağında böyle bir ödül kazanmayı beklemiyordum” dedi.




Ölüme atlayan kadını böyle kurtardılar
Konya’da, sevgilisiyle kavga eden kadın, 3. kattan böyle atladı. Oturduğu evin camından kendisini boşluğa bırakan kadını, vatandaşların açtığı battaniye kurtardı. İkna çabalarına rağmen intihar girişiminde bulunan kadın, hastaneye kaldırıldı. Genç kadının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



At seyircilerin arasına dalarsa
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde düzenlenen at yarışlarında inanılmaz bir olay yaşandı. Bariyerleri aşan at, seyircilerin arasına dalınca ortalık karıştı. Paniğe kapılan seyircilerin çığlıkları birbirine karışırken, 3 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
(İHA)