BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,03
HABER /  DÜNYA

Ahilik felsefesinin değerleri benimsenseydi...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Ahilik felsefesinin insanlığa sevk ettiği değerler benimsenseydi Olimpiyat Stadı’nda yaşananlar sa...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Ahilik felsefesinin insanlığa sevk ettiği değerler benimsenseydi Olimpiyat Stadı’nda yaşananlar sanırım dün akşam yaşanmazdı’ dedi.
Ahilik Haftası açılışı Anıt Meydan da düzenlenen törenle başladı. Törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TESKOM Başkanı Abdülkadir Akgül, Kırşehir AK Parti Milletvekilleri Muzafferr Aslan ve Abdullah Çalışkan, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile birlikte çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Bu yıl 26.’sını kutladığımız Ahilik Kutlamalarında manevi merkez Kırşehir’de bulunmaktan mutluluk duyuyorum" diye başladığı konuşmasında, "Ahi Evran Külliyesi hızla inşa ediliyor. Bu sene Ahilik Kutlamalarını bu meydan da yapacağız. Külliye için TOBB 7 milyon, TESK 2 milyon, TESKOMB 3 milyon lira destekte bulundu. Bu destek esnaf ve sanatkarımızın desteğidir" ifadesinde bulundu.
Bakan Yazıcı, "Yapılacak Külliye inşallah uluslararası bir merkez olacak. Belediye Başkanı bizlere gelip projeyi anlattığında bizler hiç düşünmeden destek verme kararı aldık.
Konya nasıl Mevlana ile özdeşleşmiş ise Kırşehir’de Ahilikle özdeşleşip tüm dünya tarafından tanınacak" dedi.
"Ahiliğin sunduğu değerler dünyada egemen olsaydı. Peşavir’de yaşananlara Irak’da taziye evinde gerçekleştirilen katliam ve Kenya’da alışveriş merkezine otomatik silahlarla gerçekleştirilen katliam olmazdı. İnsanlık bu değerlerden yoksun bu eylemleri gerçekleştirenler sünneti kitabı sahabenin hayatını esas almak suretiyle insanları bezeyen bu değerler ve insan sevgisi yok olduğu için bu katliamlara tanık oluyoruz. Ahilik felsefesinin insanlığa sevk ettiği değerler benimsenseydi olimpiyat stadında yaşananlar sanırım dün akşam yaşanmazdı" diye ifade eden Bakan Yazıcı tören sonrasında esnaf ziyaretlerinde bulundu.
(İHA)