BIST 9.536
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,05
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümetten olaylı derbiye ilk yorum

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün akşam çıkan olaylar nedeniyle yarım kalan derbiyle ilgili "Öyle görünüyor ki 3-5 bin kişi böyle bir provokatif eylemde bulunmak için hazırlanmış, içeriye sızmış, veya bunların sızmalarına gözler kapanmış" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Arınç, dün akşam Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle yarım kalan derbiyle ilgili, "Sahaya sızan, atlayan, önüne geleni tahrip eden, polisleri, futbolcuları korkutmaya çalışan acı, korkunç ve çirkin bir olay yaşanıyor. Olayla ilgili bugün açıklamalar yapılacak ve bazı kararlar da alınacak. Ancak, bu barbarlığın yaşanmamış olması gerekirdi.

KULÜPLERİN DAHLİ YOK

Dünyaya karşı itibarımızı da zedelemiştir. İki kulübün de bu işte bir dahli olmadığını söyleyebilirim.Öyle görünüyor ki 3-5 bin kişi taşkınlık yapmak için böyle bir provokatif eylemde bulunmak için hazırlanmış, içeriye sızmış, veya bunların sızmalarına gözler kapanmış. Bunların içeriye nasıl girdikleri yargı yoluyla mutlaka takip edilmesi lazım. Kimse mazeret olarak hakemi, Melo’yu göstermesin. Hiçbir şey bu eyleme hak verdiremez" diye konuştu.