BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Sarısülük davası ertelendi

Ankara’daki Gezi olayları sırasında Ethem Sarısülük’ün hayatını kaybetmesiyle ilgili polis memuru Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı dava çıkan ol...

Abone ol

Ankara’daki Gezi olayları sırasında Ethem Sarısülük’ün hayatını kaybetmesiyle ilgili polis memuru Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı dava çıkan olaylar nedeniyle ertelendi.
Ankara’da, 1 Haziran’da Gezi Parkı eylemine destek gösterileri sırasında polis Ahmet Ş’ın silahından çıkan mermiyle hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasının ilk duruşması salonda yaşanan gerginlik nedeniyle başlayamadı. Mahkeme Başkanının, duruşmanın çıkan gerginlik nedeniyle kapalı olarak yapılmasına karar vermesi üzerine, duruşmaya katılan siviller, mahkeme salonundan çıkarıldı. Kararın adliye dışında da öğrenilmesiyle birlikte dışarıda protestolar başladı. Aynı anda duruşma salonu önünde başlayan gerginlik, duruşma salonuna sıçradı. İçeri girmek isteyen gruplarla polis arasında arbede yaşandı. Öte yandan, bir kadının elindeki boya kutusunu adliye kapısına fırlatarak tepki göstermesi dikkat çekti.
Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına son verilerek davanın 28 Ekim 2013 tarihinde yapılmasına karar verildi.
Dava sonrasında mahkeme önünde açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, duruşma salonu önünde Ahmet Ş’ın arkadaşları olduğunu öne sürdükleri sivil giyimli polislerin, Sarısülük’ün yakınlarına, avukatlara ve soruşturma sırasında ifade veren tanıklara saldırdığını anlattı.

2SANIĞIN DURUŞMAYA PERUK VE TAKMA BIYIKLA ÇIKARILMASI HUKUKA AYKIRIDIR"
Ethem Sarısülük’ün ailesinin avukatı Kazım Bayraktar ise adliye önünde yaptığı açıklamada, sanık Ahmet Ş’ın duruşmaya peruk ve takma bıyıkla çıkarılmasının hukuka aykırı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Peruk geçirilmiş, bıyık takmışlar, maskelemişler. Bugüne kadar bir sanığın mahkemeye böyle çıkarıldığı görülmemiştir. Polis, siyasi iktidar, yargı ve devlet tarafından her zaman korundu. Bu korunma bu duruşmada da aynen devam etti. Katil zanlısı polis, hazırlık soruşturmasında nasıl korundu ve kollandıysa, bugün de aynı şey yapıldı."
Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ise "Biz sanık polise duruşma salonunda herhangi bir tepkide bulunmadık, hiçbir müdahaleye girişmedik. Ancak, buna rağmen mahkeme bu duruşmayı iptal etti. Biz uğradığımız bu rezillikleri, hukuk içinde bütün dünyaya göstereceğiz, bunun için bu davayı takip edin" diye konuştu.
Açıklamaların ardından Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük, kardeşleri ile birlikte adliyeden ayrılırken polislere, “Sizin ne işiniz var burada? Benden önce gelmiş katiller, niye geldiniz” ifadelerini kullandı.
(İHA)