BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,27
HABER /  SAĞLIK

Saldırganlaşan çocuklarda buna dikkat!

Çocukların yetersiz beslenmelerinin birçok davranış bozukluğuna yol açabildiği belirtildi.

Abone ol

Uzmanlara göre depresyon, anksiyete ve saldırganlık bunların önemlileri...

Yetersiz beslenme ile davranış bozuklukları arasında bir ilişki olduğu ileri sürüldü. Uzmanlara göre yetersiz beslenen çocuklarda, anksiyete, saldırganlık, hiperaktivite ve depresyona rastlanma riskinin daha fazla olabileceği belirlendi. Bilim insanları bu davranış bozukluklarının uzun vadede ortaya çıktığını belirtti.

Fransız uzmanların yaptığı araştırma, yetersiz beslenen çocuklarda davranış bozukluklarının görülme riskinin daha fazla olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya, ailesi yeterli besinlere ulaşamayan ya da dengeli beslenme alışkanlığı olmayan 2 bin 120 Kanadalı çocuk katıldı. Çocukların ruhsal durumu 4,5, 5, 6 ve 8 yaşında incelendi.

Fransa Ulusal Sağlık ve Tıp Araştırmaları Enstitüsü'nden uzmanlar maddi sorunlar nedeniyle belli besinleri satın alamayan, yetersiz, dengesiz beslenen ya da çoğunlukla aynı besinleri tüketen ailelerin çocuklarında davranış bozukluğuna daha sık rastlandığını vurguladı.

Bu ailelerle büyüyen çocuklarda hiperaktivite ya da dikkat eksikliğinin görülme riskinin 2 kat fazla olduğu da belirlendi.

Uzmanlar ailedeki yetersiz beslenme sorunlarıyla mücadelenin, okul çağında ruhsal sorunlarla boğuşan çocukların sayısının ve sosyal eşitsizliklerin azaltılmasına katkıda bulunabileceğine dikkati çekti.