BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,18
ALTIN 2.483,93
HABER /  GÜNCEL

Saldırganlar hayatını çaldı

İzmir'de, iş çıkışı evine giderken, yolunu kesen saldırganlar Musa Süt'ün hayatını kararttı.

Abone ol

İzmir'de, iş çıkışı evine giderken, yolunu keserek parasını çalmak isteyen saldırganlardan aldığı darbeler sonucu yatalak olan 33 yaşındaki bir kişi, onun bu durumunu kabul etmeyen yakınları tarafından da yalnız bırakıldı. İzmir Evka 1'de yaşayan Musa Süt (33), başından geçenleri AA muhabirine anlatırken, 1,5 yıl önce işten çıkıp eve gittiği sırada iki kişinin saldırısına uğradığını ve hayatının bundan sonra bambaşka bir hale geldiğini belirtti.

Süt, gece yarısı işten Evka 1'deki evine döndüğü sırada önünde duran bir araçtan inen 2 kişinin, cep telefonunu istediklerini, vermemek için direndiğinde arkadan sert bir cismin kafasına indiğini hissettiğini kaydederek, yaşlı bir kadın tarafından Yeşildere yolunda bulunduğunu öğrendiğini, gözünü açtığında hastanede olduğunu ifade etti. Evli ve iki çocuk babası Süt, doktorların, belden aşağısının felç olduğunu, bir ameliyat daha geçirmesi durumunda az da olsa yürüme ihtimalinin bulunduğunu söylediğini belirterek, şunları söyledi:

''Sosyal güvencem olmadığı için ikinci ameliyatı olamadım. Sonra hastaneden ayrıldık. Eşim birkaç ay sonra bana bakamayacağını söyleyerek, çocuklarımızı da alıp gitti. Dokuz tane kardeşim var. Evde yalnız kaldığım günler oldu. Sonra ablam gelip, beni evine götürdü. O da bir buçuk ay önce artık başımın çaresine bakmam gerektiğini belirterek, beni hastaneye bırakıp gitti.''

''ÇARESİZCE YARDIM ELİ BEKLİYORUM''
Henüz bir yaşındayken annesini, geçen yıl da babasını kaybettiğini anlatan Süt, kendisine uzanacak bir yardım elini beklediğini söyledi. Süt, ''Benden çaldıkları sadece 90 YTL para değildi. Benim hayatımdı. Genç yaşta yatalak oldum, ailemi kaybettim'' dedi. Süt'ün tedavi gördüğü İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Genel Cerrahi Servisi doktorları, Süt'ün tedavi değil, bakım hastası olduğunu, artık hastanede yapılacak bir şey kalmadığını, ancak gidecek yeri olmadığı için burada tuttuklarını kaydettiler. Sürekli yattığı için ''yatak yaraları'' bulunan Süt'ün iyi bakılması gerektiğine dikkati çeken doktorları, yakınlarının gelip ilgilenmesini beklediklerini söylediler.