BIST 10.152
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.459,57
HABER /  GÜNCEL

İzmirde atık yakma tesisi

Petkim tarafından kurulan Katı Atık Yakmak Tesisleri'nin yarın hizmete gireceği bildirildi.

Abone ol

Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, 113 milyon dolarlık yatırımla kurdukları katı atık yakma tesisi ve çevrim santralinin yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını ifade etti.

Yavuz, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan 2009 yılı sonuna kadar geçerli işletme lisansı aldıkları tesisle birlikte Kombine Çevrim ve Birleşik Isıgüç Santralini de devreye sokacaklarını ifade etti.

Türkiye'de bir üretici tarafından hizmete alınan ilk atık yakma tesisi olma özelliğini taşıyan tesisin ülkedeki büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini kaydeden Yavuz, tesisle birlikte Petkim'in fabrika sayısının 22'ye ulaşacağını ifade etti.

Son dört yılda yapılan yatırım miktarının 370 milyon dolara ulaştığı bildiren Yavuz, şunları kaydetti:

''Kimyasal atıkların güvenli ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi noktasında, Petkim Atık Yakma Tesisi bölgedeki sanayi kuruluşlarına önemli bir rahatlama sağlayacak. 17 bin 500 ton yıllık kapasite ile kurulan tesisin 10 bin tonluk kapasitesini Türk sanayicisinin emrine tahsis edilecek.

Aynı açılış programında elektrik ve buhar üretiminde fuel-oilden doğal gaza dönüşümü sağlayacak ve toplam elektrik üretim kapasitesini 220 megavata çıkaracak Kombine Çevrim ve Birleşik Isıgüç Santralinin de doğal gaz dönüşüm ayağı devreye alınacak. Bu iki yatırım için harcadığımız 113 milyon doları Petkim'in öz kaynaklarından karşıladık..''