BIST 11.017
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.508,27
HABER /  POLİTİKA

Saldırganın KİMLİK ayrıntıları

Danıştay'a kanlı baskın düzenleyen Alparslan Aslan'ın üzerinden değişik kartvizitler çıktı.

Abone ol

Alparslan Arslan, çevresinde "ülkücü" kimliğiyle tanınıyordu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Arslan, öğrencilik yıllarında ülkücü hareketin içinde yer aldı. Asabiyetiyle tanınan Arslan stajını da, Sedat Peker'in avukatlarından Hakkı Kurtulmuş'un yanında yaptı.
Bingöl Kiğı'ya bağlı Nacaklı köyü nüfusuna kayıtlı ve 1977 doğumlu olan Arslan'ın ailesi Elazığ'da yaşıyor. Babası ilköğretim müfettişi olan Arslan, lise ve üniversite eğitimini İstanbul'da tamamladı. Doğancılar ve Burhan Felek liselerini bitiren Arslan, 1994'te Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Arkadaşları, ülkücü ve BBP'ye yakın olduğunu söyledikleri Arslan'ın, öğrenci olaylarında ön saflarda yer aldığını anlattı.

'Asosyal biridir'

Arslan, Kadıköy'de Avukat Ahmet Kılıç'ın bürosunda 6 ay çalıştı. 2001'de İstanbul Barosu'na kayıt yaptıran Arslan, 6 ay sonra bürodan ayrıldı. Kılıç şunları anlattı: "Biraz başına buyruk bir arkadaştı, asabiydi. Çok konuşkan değil, kendi halinde ve asosyaldir. Herhangi bir tarikat üyeliği olduğunu sanmıyorum."
Yeditepe Hukuk Bürosu'nun da ortağı olan Arslan, 2 yıl öncesine kadar Üsküdar'daki Arakiyeci Hacı Cafer Mahallesi'nde iki arkadaşıyla aynı evi paylaşıyordu.
Apartman sakinlerinden emlakçı Emin Aksoy, 2003'te apartman aidatını ödememesi nedeniyle tartıştığı Arslan'ın kendisine kafa attığını anlattı. Arslan'ın Hizbullah bağlantısı iddiaları emniyet kaynaklarınca doğrulanmadı. Akli dengesi yerinde olduğu anlaşılan Arslan'ın silah ruhsatı almadığı ve bir partide kaydının bulunmadığı ortaya çıktı.
Avukat Serhat Yıldırım (32), Arslan'ın türban konusunda çok hassas, dindar bir insan olduğunu, beş vakit namazını kıldığını söyledi. Yıldırım, Arslan'ı şöyle anlattı: "Türban konusunda çok hassastı. Bu tür konularda hemen fevrileşir, kavgaya tutuşurdu."

Katilin üzerindekiler kafaları karıştırdı

Saldırının faili Alparslan Arslan'ın üzerinde ve aracında ele geçirilenler ile verdiği ilk ifadeler, soru işaretlerine neden oldu. Soruşturmanın ilk gününde ortaya çıkan ilginç bulgular şöyle:

Arslan, yakalanacağının yüksek bir ihtimal olduğunu bilmesine rağmen, saldırıdan sonra herkesin aklına gelebilecek Vakit gazetesinin Danıştay üyelerinin resimlerini bastığı sayısını üzerinde taşıdı. Böylece adeta "Ben bu haberlerin etkisinde kaldım" mesajını verdi.
Arslan'ın üzerinde, ülkücü fikirler taşıyan, ancak MHP'ye muhalefet eden, İçişleri Bakanlığı'nın izinsiz bağış topladığı gerekçesiyle soruşturduğu Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği'nin kimlik kartı da çıktı. Türk Solu dergisiyle de paralel çalışan derneğin başkanı ise eski bir MHP'li olan Taner Ünal.

Hem ulusalcı hem İslamcı kimlik

Arslan'ın üzerinden ayrıca Türk Solu Dergisi'nin yöneticilerini "hain ve ajan" ilan eden İşçi Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Ulusal Kanal'ın kartviziti de çıktı. Arslan, böylece hem ulusalcı hem de İslamcı bir kimlik taşıdığını adeta göstermek istedi.  Arslan, bulunabileceğini öngörmesine rağmen aracını da Danıştay'ın hemen yakınına park ederek içinde iki farklı silah daha bıraktı.

Kaynak: