BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Selçuktan özgürlük dersi

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Danıştay'a yapılan saldırıya farklı bir açıdan baktı

Abone ol

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, “Eğer bir ülkede hukuk fakültesinden mezun olmuş birisi düşünce özgürlüğünü bu şekilde kavrıyor ve saldırı özgürlüğü ile karıştırıyorsa bunun üzerinde durmak gerekir” dedi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Belediye tarafından düzenlenen ”Türkiye'de Demokrasi” konulu konferans için Seydişehir'e gelen Selçuk, Kuğulu Park'ta basın mensuplarına, Danıştay 2. Dairesi'ne düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Danıştay'a yapılan saldırının kim tarafından ve hesaplı, kitaplı olup olmadığını bilmediğini ifade eden Selçuk, şunları kaydetti:

“Yeterli bilgiye sahip olmadığım için kesin bir şey söyleyemeyeceğim. Bu aşamada Türkiye, özellikle yönetenler, saldırıya maruz kalanlar ve herkes soğukkanlı biçimde değerlendirmeli. Olay son derece düşündürücüdür. Şu açıdan düşündürücü; eğer bir ülkede hukuk fakültesinden mezun olmuş birisi düşünce özgürlüğünü bu şekilde kavrıyor ve saldırı özgürlüğü ile karıştırıyorsa bunun üzerinde durmak gerekir. Son derece önemli bir olay. Hukuk mezunu olan birisi, düşünce özgürlüğünü sindirmesi gereken birisidir. Bu çok acı bir gerçek. Türkiye'deki düşünce özgürlüğü kültürünün eleştiri yetersizliğini çok çarpıcı şekilde ortaya koymuş bulunuyor.”

Selçuk, bu açıdan, olayı çok düşündürücü gördüğünü vurgulayarak, ”İşin yargı tarafına girmiyorum. Çünkü yargı olaya el koymuştur. Bundan sonra herkes yargının sonucunu beklemesi gerekir. Ağır başlı ve soğukkanlı bir şekilde değerlendirme yapılması ve yargının sağlıklı bir şekilde yürümesinin sağlanabilmesi için herkesin dikkatli olması gerekir” diye konuştu.