BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.521,84
HABER /  GÜNCEL

Saldırganda Hizbullah izi

Danıştay saldırısını gerçekleştiren avukatın geçmişinde Hizbullah kokan şok bir iz bulundu.

Abone ol

Danıştay İkinci Dairesi'ne bu sabah silahlı saldırı düzenlendi. Olay sonucu aralarında Daire Başkanı Mustafa Birden'in de bulunduğu beş kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumu ağır.

Olayın ardından yakalanarak gözaltına alınan ve avukat olduğu belirlenen Alparslan Arslan sorgusunda, Danıştay İkinci Dairesi üyelerini 'türbanlı öğretmene müdürlük yolunu kapatan karar yüzünden hedef aldığını' söyledi.

2001'de avukatlığa başlayan Arslan, 'agresif' ve 'başına buyruk' bir kişi olarak tanınıyor. Bu arada Arslan ve çalıştığı Yeditepe Hukuk Bürosu'nun polis tarafından Hizbullah soruşturması kapsamında takip altına alındığı ortaya çıktı.

İstanbul istihbarat polisi tarafından takip edilen avukat Arslan'ın Hukuk Fakültesi'ndeki öğrencilik yıllarından dini motifli radikal örgütlerden kişilerle bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

Polis takibi sırasında, Arslan'ın Hizbullah söylemlerini oldukça fazla kullandığı ve Vakit gazetesine sürekli giriş-çıkış yaptığı da belirlendi. Arslan'ın Vakit gazetesi abonesi olduğu da belirtiliyor.

CNNTURK