BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.441,34
HABER /  POLİTİKA

Sakık'tan Meclis'te kızdıran ima!

BDP'li Sakık'ın öldürülen 36 PKK'lı için ahlak hatırlatması Meclis Başkanvekili Yakut'u kızdırdı!

Abone ol

BDP'li Sırrı Sakık'ın öldürülen 36 PKK'lıyla ilgili sözleri Meclis'i gerdi. Bedelli görüşmeleri sırasında askerin kimsayal silah kullandığı imasında bulunan Sakık'a Başkanvekili Sadık Yakut müdahale etti. Sakık'ın "savaşta ahlak olur" sözüyle iyice sinirlenen Yakut, 24 şehiti hatırlatarak kürsü mikrofonunu kapattı!

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, ''Hakkari'de 36 PKK'li öldürüldü. Orada hangi silahlar kullanıldı?'' sorusuna, birleşimi yöneten Başkanvekili Sadık Yakut tepki göstererek, konuyla ilgili soru sorulmasını istedi. Mikrofonun kapatılmasıyla Meclis'teki gerginlik biraz daha arttı.

"MİKROFONU KAPATAMASSINIZ"

Mikrofonunun kapatılmasına sinirlenen Sakık, Yakut'a "böyle bir hakkınız yok" diyerek tepki gösterdi. Sakık, "konu dışına çıkılması halinde böyle bir yetkisinin bulunduğunu" söyleyen Yakut'a, Kazan vadisinde öldürülen 36 PKK'lıyı hatırlattı. 

Aradan 36 gün geçmesine rağmen ailelerin hale cesetleri teşhis edemediğini iddia eden Sakık, kimyasal silah kullanıldığı imasında bulunarak bunun Türkiye'nin ayıbı olduğunu ileri sürdü. Sakık şöyle konuştu:

"Ülkede bir sorun yaşanıyor. Bunu Parlamentoya getirmeyeceğim de nereye getireceğim? Orada gerçekten hangi silahlar kullanıldı ki aileler adli tıp kurumu önünde bekliyor. Empati yapalım onların yerinde biz olsak...Bu sorunu Parlamentoya taşımaya hakkımız var mı, yok mu? Savaşın da bir kuralı, ahlakı olmalıdır. 2 gün önce oraya uluslararası heyetler geldi orada inceleme yapıyor ama ben bir parlamenter olarak bu soruyu soramıyorum'' diye konuştu.

YAKUT'TAN SAKIK'A 24 ŞEHİT HATIRLATMASI

Başkanvekili Yakut, Sakık'a, ''24 Türk askeri şehit edilirken hangi ahlak var ise...Türk askeri iç hukukun ve uluslararası  hukukun verdiği ölçüler içinde teröristle mücadelesini yapar. Buna kimse engel olamaz, olmaya da hakkı yoktur'' dedi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan'ın, ''PKK tarafından kaçırılan polis, asker, subaylar var. Eğer vicdan varsa  onları kurtarmak için çaba sarfeder. Siz tarafgirlik yapıyorsunuz'' sözlerine Yakut, ''Ben  tarafım tabii ki... Devletin, asayişin tarafıyım'' karşılığını verdi.