BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.397,92
HABER /  GÜNCEL

Sakaryada ayıp düzeltiliyor

Günlerdir ülkenin gündeminde olan 'kayıp' çocuklar bir bir yurtlarına dönüyor.

Abone ol

Sakarya Valisi Nuri Okutan, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Hızırtepe Erkek Yetiştirme Yurdundan izinsiz ayrılan 15 çocuktan 5'inin döndüğünü bildirdi.

Okutan,  yaptığı açıklamada, 15 kaçak çocuktan 5'inin döndüğünü, diğer çocuklardan 4'ünün aileleriyle irtibat kurulduğunu,  onların da gelecek günlerde yurda dönmesini beklediklerini söyledi.

Yurttaki 15 çocuktan 6'sının uzun süreli kaçak olduklarını ifade eden Vali Okutan, ''Yani onları getiremiyoruz. Getirsek de tekrar kaçıyorlar'' dedi.

Hızırtepe Erkek Yetiştirme Yurdu yetkilileri ise uzun süreli kaçak durumundaki çocukların da yerlerinin bilindiği belirterek, bu çocuklardan 2'sinin İstanbul ve Ankara'daki gençlik merkezlerinde, 4'ünün ise birinci dereceden yakınlarının yanında olduğunu söylediler.

Kaçak durumundaki 15 çocuktan 9'unun parçalanmış ailelerden olduğu
ve hafta sonlarında genellikle anne ya da babalarının yanına gittiklerini belirten yetkililer, çocukların bazen izin almadan yurttan ayrılıp birkaç gün sonra döndüklerini kaydettiler

Yurttan izinsiz ayrılan çocukların anında polise bildirildiğini, ayrıca ailelerine ulaşılarak yerlerinin belirlenmesine çalışıldığını ifade eden yetkililer, şunları söylediler:

''Yetiştirme yurdunda kalan çocukların kimi için tedbir, kimi için ise koruma kararı bulunmaktadır. Tedbir kararı çocuğun aileden alınmasını öngörmesine rağmen, bu durumdaki bazı aileler, izin alarak yanlarına gelen çocuklarını yurda göndermekten kaçınabiliyor. Bu çocuklar da kaçak durumuna düşmüş oluyor. Soruşturduğumuz zaman da çocuk yurda alınacak diye gerçek bilgi vermekten kaçındıkları oluyor.''