BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Şaire Neyzen Tevfik kabri başında anıldı

Ünlü ney ustası ve şair Neyzen Tevfik, vefatının 63'üncü yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Abone ol

Neyzen Tevfik ölümünün 63'üncü yılında mezarı başında anıldı.

Neyzen Tevfik'in Kartal Mezarlığındaki kabri başında düzenlenen anma programına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Tevfik için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.



"YAZILMIŞ ÇİRKİN ESERLER ONA MAL EDİLDİ"

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, anma programının sonrasında yaptığı konuşmada Neyzen Tevfik'e ait olmayan çirkin eserlerin kendisine mal edildiğini söyledi.

Başkan Öz, Neyzen Tevfik'i Mevlevi kimliğiyle tüm Türkiye'ye tanıtmaya çalıştıklarını kaydederek, "Üstadı bilinenin ötesinde Mevlevi, Bektaşi kimliği ayrıca dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ney üstadı olması nedeniyle Kartal'a ve Türkiye'ye bu yönüyle tanıtmak istedik. 6 yıldır bu etkinliği düzenliyoruz. Mezarı başında dini vazifelerimizi yerine getiriyoruz hem de akşamları şiirleri, neyi ve felsefesiyle anarak kendisinin düşüncelerini öne çıkartmaya çalışıyoruz. Maalesef Türkiye'de masa başı Neyzen olarak, küfürbaz olarak tanınıyordu. Halbuki öyle bir yapısı yok. Bir de bir sürü yazılmış çirkin eser ona mal edildi. Öyle bir olay da yok. Onun için Neyzen'i gerçek kimliğiyle tanıtmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.