BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64
HABER /  GÜNCEL

Putin'in aradığı Alparslan Çelik'ten PKK devleti bombası

RUSYA'nın ölüm listesine giren Türk Alparslan Çelik konuştu. Türkmen Dağı'nın düştüğü gün PKK devleti kurulacağını öne süren Çelik, Rusya'nın ölüm listesi için de 'korkmuyorum' dedi.

Abone ol

RUS pilotu öldürdüğü için Putin'in hedefe koyduğu Alparslan Çelik konuştu. Çelik, "Canımızı Allah verdi Allah alır korkum yok" dedi. Bayırbucak ve Türkmen Dağı'ndaki son durum hakkında bilgi veren Alparslan Çelik, bölgede 'PKK devleti kurulacağını' öne sürdü. PYD ve Kürt koridoru için de dikkat çeken iddialar ortaya attı.

Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü söylenen Türkmen Dağı 2'nci Sahil Tümeni Komutanı Alparslan Çelik, DHA'ya konuştu. Bayırbucak'ta neredeyse tüm köylerin Rusların kontrolüne girdiğini belirten Alparslan Çelik,Türkmen Dağı'nın düştüğünü ama direnişin hala sürdüğünü söyledi.

Rus savaş uçağının düştüğü günü anlatan Alparslan Çelik, o uçakların Türkmenleri bombaladığını ve manevra yapmak için Türk hava sahasına girdiklerini aktardı.

KORKMUYORUM! CANIMI ALLAH VERDİ ALLAH ALIR

Rusya'nın ölüm listesinde olduğu haberleriyle ilgili de hiç bir şeyden korkmadığını belirten Alparslan Çelik, şöyle konuştu:

-"Ben Türkmen Dağı'na çıkarken 2- 2.5 yıl önce Allah'a iman ederek çıktım. Canımızı Allah verdi, Allah alır, bu imanla orada mücadele ediyoruz, herkesin öleceği gün nasıl belliyse, benim de öleceğim gün bellidir. Bu ölümün Allah uğruna, Allah'ın rızasını kazanmak uğruna, zalime karşı mazlumun yanında savaşarak Allah'ın canımı almasını yüce Allah'tan niyaz ederim. Böyle bir korkum kesinlikle yok, mücadelemize son nefer, son nefes, son damla kan akana kadar devam edeceğiz".

PYD VE KÜRT KORİDORU OYUNU

Rusya'nın ve Almanya'nın, PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'ye silah verdiğini söyleyen Alparslan Çelik, şu bilgileri verdi;

"Ben buradan tüm dünya kamuoyuna sesleniyorum, burada ezilen, mazlum bir halk var, Türkmen halkı, Müslüman Türkmenler. Dün Kobani için ayaklanan Avrupa bugün Türkmen Dağı için ayaklanmıyor. Dün Irak'ta Şii'lere karşı, Saddam'a karşı darbe yapan Amerika, Türkmenler için sessiz kalıyor. Bu sessizliğin sebebi PYD'ye açılan Kürt koridoru. Kürt koridorunu Avrupa da destekliyor, Amerika da destekliyor. 

TÜRKMEN DAĞI AKDENİZ'İN ÇANAKKALESİ PYD'YA ASLA GEÇİT YOK

-Biz hala son nefesimize kadar diyoruz ki Türkmen Dağı, Akdeniz'in Çanakkale'sidir. Biz orada varlığımız sürdürdükçe o PYD'nin, PKK'nın planladığı Kürt koridoruna asla geçit vermeyeceğiz. Tabi Türkmen Dağı son mücahidine kadar, toprağa düştükten sonra Türkiye Devleti'nin üzerine düşen bir vazife var. Kendi sınırlarında oluşacak, yeni bir devlete Türkiye devletinin müsaade etmemesi lazım. Bizim elimizdeki imkanlarla sonuna kadar direnip müsaade etmeyeceğiz. İmkanımız daha geniş olsa, onlara o hayallerini bile zindan edeceğiz."

"TÜRKMEN DAĞI DÜŞTÜĞÜ GÜN PKK DEVLETİ KURULACAK"

Alparslan Çelik, Bayırbucak Türkmenleri'nin gönderilen gıda yardımları ile doyduğunu belirterek sıkıntının lojistik destek olduğunu söyledi.

Türkmen Dağı'nın stratejik ve sembolik önemine değinen Alparslan Çelik, bu dağın düştüğü gün Türkiye sınırında PKK devleti kurulacağını söyledi. Çelik, "Türkmen Dağı düştüğü gün Türkiye'nin 950 kilometrelik sınır hattında kurulacak bir PKK devleti var. Kürt devleti de demiyorum. İsrail'in, Amerika'nın, Rusya'nın ortaklaşa kuracağı bir PKK devleti var. Bu PKK devleti Türkiye'ye hizmet etmediği gibi Türkiye' den de toprak bölmek istiyor. Buna Türk milleti olarak, Türk devleti olarak hep beraber direnmeliyiz, hep beraber mücadele etmeliyiz." dedi. 

Rusya tarafından aranan Alparslan Çelik dün MHP ilçe başkan yardımcısının cenazesinde ortaya çıkmıştı. İstanbul'a gelen Alparslan Çelik cenazede saf tutmuştu.

ALPARSLAN ÇELİK DHA KAMERASINA KONUŞTU