BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

İsrail'den Türkiye açıklaması! Politika değişikliği olursa...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye'yle ilgili ''Türkiye'de bir politika değişikliği olursa memnuniyetle karşılarız" açıklamasında bulundu.

Abone ol

Binyamin Netanyahu, Türkiye ile ilişkileri normalleştirme çabalarını sürdürürken İsrail çıkarlarını da korumak istediklerini söyledi.

Kudüs'te Yunan mevkidaşı Aleksis Çipras ile ortak basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, Güney Kıbrıs ve Yunanistan'la işbirliğinin Türkiye ile ilişkileri normalleştirme çabalarından bağımsız olduğunu da ifade etti.

"POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİ OLURSA MEMNUNİYETLE KARŞILARIZ"

Netanyahu, "Bunu yapmak istiyoruz. Başarabilir miyiz, bilmiyorum. Ama bu konuda çabalarımızı, İsrail'in çıkarlarını koruyarak, sürdüreceğimizi düşünüyorum. Türkiye ve İsrail'in önceki yıllarda çok iyi ilişkileri vardı. Bunun kötüleşmesini istemedik ve buna da biz sebep olmadık. (Türkiye'de) bir politika değişikliği olursa memnuniyetle karşılarız" dedi.

"ARAMIZA DÖRDÜNCÜ VE BEŞİNCİ ORTAK ARIYORUZ"

Binyamin Netanyahu, Doğu Akdeniz'de Yunanistan ve Güney Kıbrıs'la başlattıkları üçlü enerji işbirliğinde yeni ortak arayışında olduklarını da söyledi. İsrail'in yıllardır enerji kaynaklarından yoksun olduğunu ve şimdi Doğu Akdeniz'de doğalgaz bulunduğunu hatırlattı; muhtemel dördüncü ve beşinci ortakları da değerlendireceklerini ekledi.