BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
HABER /  DÜNYA

İsveç göçmenleri sınır dışı edecek!

İSVEÇ'in iltica başvurusunu kabul etmediği 80 bin kadar göçmeni sınır dışı edeceği bildirildi.

Abone ol

İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman charter uçaklarla birkaç yıl içinde bu göçmenleri sınır dışı edeceklerini belirterek, "Şu anda 60 bin kişiden söz ediyoruz. Ama bu sayı 80 bin’e çıkabilir." dedi.

İsveç 2015 yılında 163 bin göçmenin sığınma başvurusuyla Avrupa’da nüfusuna oranla en fazla sığınma başvurusu yapılan ülke oldu. Geçen İsveç'in değerlendirilen 58.800 başvurudan yüzde 55’inin kabul edildiği açıklandı.

Ancak bu yılın ilk günlerinden itibaren Kuzey Avrupa ülkelerinin göçmenlere karşı tutunduğu tavır İsveç için de geçerli.  İsveç, Almanya ile birlikte savaştan kaçanların ve AB'ye kaçak giren diğer göçmenlerin en fazla tercih ettikleri ülke. Ancak İsveç de göçmen akınını kontrol edemediği düşüncesiyle yakın bir zaman önce geçici sınır kontrollerine başlamıştı.

Gothenburg kenti yakınlarında bu hafta başında 22 yaşındaki bir sığınma merkezi çalışanının 15 yaşındaki bir göçmen tarafından bıçaklanarak öldürülmesi İsveç’te göçmenlerle ilgili gerginliği artırmıştı. Geçen yıl başvuruların önemli bir kısmını, ebeveynleri olmayan toplam 35.400 çocuğun yaptığı ülkede sınırdışı edilecek göçmenlerin arasında bu çocukların olup olmadığı merak ediliyor.