BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Said-i Nursiye namaz bozduran olay

Said-i Nursi kameralardan kaçınıyordu. Bu yüzden de çok az fotoğrafı vardı. Bir fotoğrafı çekilirken namazı bile bozdu. İşte o fotoğraf.

Abone ol

Kürt asıllı İslam âlimi, Risale-i Nur Külliyatı'nın yazarı ve Risale-i Nur hareketinin kurucusu Said-i Nursi'nin çok az fotoğrafı vardır. Çünkü Nursi kameraların önünde görünmekten kaçınıyordu. İddialara göreyse fotoğrafı gizlice çekilmişti. Ve o fotoğraf, kendisini çok kızdırmıştı.

OTELİN BALKONUNDAKİ FOTOĞRAFÇI

Said-i Nursi avukatına hakkında açılan davalarla ilgili vekalet vermek için İstanbul'a gelmişti ve Piyer Loti Oteli'nde kalıyordu.

Fotoğrafının çekilmemesi için yanındakiler çok çaba sarfediyordu. Hatta balkona atlanarak oradan çekilmesin diye balkona nöbetçi bile bırakılmıştı.

Odada öğle namazı kılarken foto muhabirlerinden biri balkona çıkmıştı. Balkonda nöbet bekleyen Zübeyir Gündüzalp Said-i Nursi'nin fotoğrafını çekmek isteyen gazeteci için: “Bırak kardeşim, Üstadı o haşmetli vaziyetle çeksin” dedi.

NAMAZI BIRAKTI

Gazetecinin fotoğrafı çekmesiyle Said-i Nursi namazı bıraktı. Fotoğrafının çekilmesine çok kızmıştı. Etrafındakilere “ne oluyor” diye kızmıştı. Bu olay üzerine arabasını hazırlatarak İstanbul'u terk etti.

İşte Said Nursi'ye namaz bozduran fotoğraf:



Kaynak: Risalehaber.com