BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Said-i Nursi talebelerine fotoğraflı saldırı

Gülen cemaatine karşı deklarasyon yayınlayan Said-i Nursi'nin 5 talebesi, cemaate yakın yazarların hedefinde.

Abone ol

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin 5 talebesinin hükümetten yana tavır alması cemaatin içinde huzursuzluğa neden oldu. Bazı yazarlar Twitter'dan Başbakan Erdoğan'ın Said-i Nursi talebeleriyle çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

ORTAK AÇIKLAMA YAPMIŞLARDI

Said-i Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayramoğlu, Salih Özcan, Mehmet Fırıncı ve Abdülkadir Badıllı önceki gün "Cemaat adına siyasî faaliyette bulunmak, siyasî partilerle pazarlıklar içine girmek, devlet içinde kadrolaşmak, iktidara ortak olmaya çalışmak gibi faaliyetlerin tamamı Risale-i Nur'un iman ve Kur'ân hizmetiyle tam bir tezat teşkil etmektedir. Son zamanlarda cereyan eden bazı gelişmelerde ortaya konan sakat anlayışların asla Risale-i Nur'dan kaynaklanmadığını açıklamak zorunda kalmış bulunuyoruz." sözleri gündeme damga vurmuştu.cemaat.20140102090830.jpg

"SİYASETİN İÇİNDELER" MESAJI

Today's Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Taraf yazarı Emre Uslu ve BUGÜN GAZETESİ yazarı Adem Yavuz Arslan, Bediüzzaman'ın talebelerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la beraber oldukları bir fotoğrafı paylaşarak, "Hocaların, başbakanın emri üzerine böyle bir açıklamada bulunduğunu ve siyasetin içinde oldukları" mesajını verdiler.

SİVİL VE SAMİMİ GELİYOR MU?

Adem Yavuz Arslan, "Bu fotograftan sonra bugun gazetelere verilen tam sayfa ilan ve manset haberler size 'sivil ve samimi' geliyor mu ?" diye yazarken, Bülent Keneş de, başka bir kullanıcının "Hizmet siyaset yapmıyor ama siyasiler masabaşında cemaatleri bölme planlarına imza atıyorlar sanırım" şeklindeki yazısını paylaştı.

SUNGUR'UN VEFATINDAN KISA BİR BÜRE SONRA ÇEKİLMİŞTİ

Fotoğrafın, 2012'nin Aralık ayında Bediüzzaman'ın talebelerinden Mustafa Sungur'un vefatından kısa bir süre sonra gerçekleştiği ortaya çıktı.

TWİTTER'DA PAYLAŞILAN FOTOĞRAF
nur.jpg

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÇEKİLİŞİ TAM LİSTE
Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye de dahil olmak üzere tam liste

MİLLİ PİYANGO BİLET SORGULA (Tıklayıp biletinizi sorgulayarak kazandığınız ikramiyeyi görebilirsiniz)

milli-piyango-yilbaşi-çekilişi-tam-liste.20140102092819.jpg