BIST 10.176
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,12
HABER /  GÜNCEL

Sağlık karnesinden vurgun

100 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Bakın devleti nasıl dolandırmışlar?

Abone ol

Kullanım süreleri geçmiş ilaçların kutuları değiştirilerek piyasaya sürülmek istenmesine ilişkin düzenlenen ve ''Acı İlaç'' adı verilen operasyon kapsamında, 100 adrese eş zamanlı operasyon yapıldığı bildirildi.

Bir süre devam ettirilen çalışmalar sonucu, 19-20-21 Kasım 2007 tarihlerinde şüphelilerin yakalanması için İstanbul'daki 84 adres ile Ankara, Konya, Batman ve Samsun'daki 16 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

''Acı ilaç'' adı verilen operasyonda, söz konusu suçlara ilişkin 77 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise son kullanma tarihleri geçen 4 kamyon ilaç, 814 bin adet ilaç etiketi, 300 bin adet değişik ilaçlara ait boş kutular, değişik kişiler adına düzenlenmiş sağlık karneleri, reçeteler ve doktor raporları, 2 uzun namlulu tüfek ve bir tabanca ile bu silahlara ait şarjör ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Polis yetkilileri, şebekenin, sigortalı ve yeşil kartlı kişilerin sağlık karnelerini aylık yaklaşık 500 YTL'ye kiralayarak usulsüz olarak yazdırdıkları reçetelerle haksız kazanç elde ettiklerini bildirdiler.

Ele geçirilen ilaçlar arasında fiyatları yüksek kanser ilaçları ve çocukların tedavisinde kullanılan vitamin şuruplarının bulunduğunu anlatan yetkililer, bu ilaçların toplam değerinin 3 milyon YTL civarında olduğunu kaydettiler. Operasyonda, gözaltına alınan 77 kişiden 3'ünün ifadesinin ardından serbest bırakıldığı, diğerlerinin adliyeye gönderildiği belirtildi.