BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.418,95
HABER /  POLİTİKA

Öğretmenler Köşke çıktı

Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenler günü dolayısıyla, öğretmeneler için yemek verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, en iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, eğitimin en iyi şekilde yapılabilmesi için öğretmenlerin huzurlu ve mutlu olması gerektiğini, bunun için de imkanlarının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile 81 ilden gelen öğretmen temsilcilerine, Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verdi.

Gül, konuklarını resepsiyon salonunda karşılarken, salona ilk giren Milli Eğitim Bakanı Çelik, ''Sayın Cumhurbaşkanımız size bir sürprizimiz var'' dedi. Çelik'in peşinden, Gül'ün Kayseri Lisesi'nden beden eğitimi öğretmeni Hayri Terzioğlu ve eşi kimya öğretmeni Şenol Terzioğlu salona girdi.

Gül, Hayri ve Şenol Terzioğlu ile ayakta kısa süreli sohbet ettikten sonra diğer öğretmenleri karşıladı.

Yemek öncesinde bir konuşma yapan Bakan Çelik, öğretmenleri Çankaya Köşkü'nde kabul ettiği için Gül'e teşekkür etti. Çelik, ''En azından benim hatırladığım kadarıyla öğretmenler ilk defa Çankaya Köşkü'nde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul ediliyor ve ilk kez yemek veriliyor. Bundan dolayı eğitim camiası olarak size müteşekkiriz'' dedi.

Cumhurbaşkanı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutanı olduğunu anlatan Çelik, Türkiye'de biri silahlı, diğeri kalemli olmak üzere iki büyük ordu olduğunu söyledi. Çelik, ''Büyük Atatürk, başöğretmen olduğuna göre, siz de Atatürk'ün koltuğunda oturduğunuza göre, siz bizim de başöğretmenimizsiniz'' diye konuştu.

Öğretmenler Günü'nün eğitim meselelerinin masaya yatırılmasının yanında, eğitim bayramı olarak kutlanmasının kendileri için önemli olduğunu dile getiren Çelik, ''İstiklalimizi silahlı ordu temin eder, istikbalin de eğitim ordusu tarafından temin edileceğine inanıyoruz'' dedi.