BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  GÜNCEL

Garantiden 2008 tahmini

2008 piyasalar için nasıl geçecek? Garanti Bankası Müdürünün tahmini var.

Abone ol

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, yurt dışında yaşanan likidite ve kredi sıkışıklığının Türkiye'ye etkileri konusunda, "Bize etkileri ne olacak diye bakarsanız, 2008 yılında maliyetlerin artması yönünde olacak" dedi.

Özen, Eren Holding iştiraklerinden Eren Enerji'nin yapacağı yatırım için Garanti Bankası ve İş Bankası'ndan sağlanan 850 milyon dolarlık kredi anlaşmasının imzalandığı basın toplantısının ardından gazetecilerin ekonomik gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Ahmet Nazif Zorlu'nun, Türkiye'de 2008'nin zor bir yıl olacağı, yurt dışındaki tutsat krizinin Türkiye'ye de yansıyabileceği, kimsenin tedbiri elden bırakmaması gerektiği yönünde görüşü var. Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Özen, Zorlu'nun uyarılarını yerinde bulduğunu, ancak yurt dışındaki tutsat krizinin Türkiye'de de tutsat krizi olarak gerçekleşmeyeceğini söyledi. Ö

zen, "Yurt dışında yaşanan likidite, kredi sıkışıklığının bize etkileri ne olacak diye bakarsanız, 2008 yılında maliyetlerin artması yönünde olacak. Kredi faizleri artacak" diye konuştu. Yıl sonuna doğru bankaların risk azalttığını, bunun da kredi veya bono maliyetlerini yukarıya çektiğini kaydeden Özen, bunun 2008'e yansıyacağını ifade etti.