BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  SAĞLIK

Sağlık çalışanları nöbet ücretine büyük zam

Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine zam geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu doktorlara zam müjdesini verdi. Sağlık çalışanları nöbet ücretleri yüzde 50 zam aldı.

Abone ol

Sağlık çalışanlarının nöbet ücretine yüzde 50 zam yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda, Türkiye'nin 12 yılda terapiden geçtiğini söyledi, sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 50 zam müjdesi verdi. Başbakan Davutoğlu , doktorlara nöbet zammını şu sözlerle duyurdu : "Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapıyoruz. Hekimlerimiz yanında diğer sağlık çalışanlarını da bu zamlı nöbet ücretlerinden yararlandıracağız."
sağlik-çalişanlari-nöbeti-ücretine-büyük-zam-.jpg

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tıp Bayramı dolayısıyla Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği "Şifa Veren Ele Vefa" adlı etkinliğinde doktorlara hitap etti.

Hayata geçirilen şehir hastaneleri projeleriyle yaklaşık 50 bin yatak kapasitesi oluşturmayı düşündüklerini söyleyen Davutoğlu, "İnşallah önümüzdeki dönemde şehir hastanelerini tümünü ülkemize kazandırdığımızda Türkiye'nin sağlık standardı bir başka düzeye çıkacak. 180 bin sağlık çalışanı 780 bine çıktı" dedi.

Hekim seçme özgürlüğünü sağladıklarını, Avrupa'nın en büyük medikal kurtarma ekipleri kurduklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, Türkiye'yi sadece ambulans alanında değil, helikopter, uçak ve kar paletli ambulanslar sağladıklarını da söyledi.

TÜRKİYE TERAPİDEN GEÇTİ

19'uncu yüzyılda Türkiye'ye "Hasta Adam" denildiğini, bu tabirin Ak Parti iktidara gelmeden önce de telaffuz edilmeye başladığını belirten Davutoğlu, "Damarlarda akan kan zayıflamıştı. Toplumda ekonomide finansal güç tümüyle dumura uğramıştı. Zihni üniteler zayıflamıştı, ARGE kaynak bulamıyordu. Dışişleri Bakanlığı'nda çok önemli evrakları bastıracak para olmadığı için dışarıda fotokopi çekiyorduk. 12 yıllık bir terapiden geçti Türkiye. Şimdi Şah Fırat Operasyonu'yla Suriye içlerine girebilen bir Türkiye. Dünyanın en fazla insani yardımı yapılabilen bir ülkeye döndük. Sinir sistemi sağlam. Dünyada ekonomik kriz var, ama Türkiye'nin her türlü krize karşı sinir sistemi sağlam" dedi.

NÖBET ÜCRETLERİNE YÜZDE 50 ZAM
Doktorların çektiği zorlukları bildiğini söyleyen Davutoğlu, Türkiye'nin bütçe imkanları içinde Tıp Bayramı münasebetiyle nöbet ücretlerinde yüzde 50 zam yapıldığını söyledi.

Doktorlara 70 yaşına kadar çalışma imkanı sağlanacağını da söyleyen Davutoğlu, özellikle şiddete maruz kalan hekimlerin haklarında açılan tazminat davalarında mali sorumluluk sigortası getirildiğini hatırlattı. Yapılan düzenlemeyle mali sorumlulukla ilgili risk pirimlerini 600 ve 800 bin TL'ye çıkarıldığını, sigorta güvencesinin arttırıldığını söyledi.

SİZİN KIYMETİNİZİ BİLİYORUZ"

Doktorlara "Sizin kıymetinizi biliyoruz" diyen Davutoğlu, hastaların doktorlara en kutsal emanet olduğunu belirterek "Herhangi bir şekilde hastanelere gittiğinizde doktorlara hastalarınızı emanet ettiğinizde en doğru şekilde bakılacağına emin olun. Hiçbir şey doktora şiddeti mazur gösteremez. Biz doktor hasta ilişkisini ulvi bir ilişki, iki cihanda da sürecek kadim bir ilişki olarak görüyoruz. Şiddet yerine muhabbet diyoruz. Şifa veren ellere vefa diyoruz" diye konuştu