BIST 9.150
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,31
HABER /  SEÇİM

Haşim Kılıç o partiden aday mı oluyor?

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın 2015 genel seçimlerinde MHP'den aday olacağı konuşuluyor.

Abone ol

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın 2015 genel seçimlerinde MHP'den milletvekili adayı olacağı iddia edildi. 

Türkiye 7 Haziran seçimlerine kilitlendi. Partilerin seçim ittifakları ve sürpriz aday adayları merak konusu oldu. Son dönemde iktidarla arası açılan ve muhalefetin favori isim haline gelen eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç seçimlerde ne yapacak?

ADAYLIK SORUSUNA TEPKİ VERMEDİ

www.ankarareview.com’a ulaşan bilgilere göre “Kılıç aday olmak istiyor” dedirten olay, geçtiğimiz günlerde şöyle gelişti;

"MHP’ye çok yakın bir sivil toplum kuruluşunun başındaki isim, emekliliğinin ardından Haşim Kılıç’ı ziyaret etti. Bu kişi, sohbetin iyiden iyiye koyulaştığı bir sırada Haşim Kılıç’a siyasete girip girmeyeceğini sordu.

Kılıç bu soruya, “AKP ile ilişkilerim, bana bakışları ortada.  CHP’de bana uymaz. Onların durduğu yer çok farklı… “ diye cevap verdi.

Bu cevap üzerine, muhatabı, Kılıç’a bu kez, “Efendim MHP’yi düşünmez misiniz. MHP’den aday olsanız…” diye öneride bulundu.

Bu soru üzerine Haşim Kılıç hiçbir tepki vermeyerek sessiz kaldı. Teklifi yapan kişi, Kılıç’ın sessiz kalmasını “gönüllü olduğu ve MHP’den teklif beklediği” şeklinde yorumlayarak bu kez MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kapısını çaldı.

BAHÇELİ ŞİMDİLİK SESSİZ KALDI

Bahçeli’ye yaşanan olayı anlatıp Haşim Kılıç’ın MHP’ye sıcak baktığını, adaylık teklifine hayır demeyeceğini iletti. Bahçeli’den Kılıç’a adaylık teklifinde bulunmasını istedi. Ancak bu öneriye karşın Bahçeli de herhangi bir tepki vermedi. O da sessiz kaldı.

Aynı isim bu kez bir MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın kapısını çaldı. Yaşanan olayı aktarıp Genel Başkan’ın ikna edilmesini istedi. Bahçeli’nin ikna edilip edilemeyeceği, eğer bir teklif gelirse Haşim Kılıç’ın buna ne diyeceği şimdilik belirsiz.

Ancak MHP camiasında Kılıç’ın aday yapılması konusunda ciddi bir çabanın olduğunu söylemek mümkün."