BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,82
ALTIN 2.420,69
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Sağlık çalışanları amirlerinden şikayetçi

Türkiye'de sağlık çalışanlarının yüzde 68′inin amirlerinden şikayetçi olduğu belirtildi.

Abone ol
Türk Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz bugün düzenlediği basın toplantısında sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti.

Ekiz, 2 Kasım 2011 tarihinde yayınlanan 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Kamu Hastaneler Birliği'nin hukuken hayata geçtiğini hatırlatarak ”Başhekimden,başhemşireye tüm idarecilerin görevlerine son veren, yeni yöneticileri sözleşmeli yapan, hastanelere işletme gibi bakan bu yeni yönetim tarzı, fiilen de 2 Kasım 2012 tarihinde tüm Türkiye'de uygulanmaya başlanmıştır.

Belirtmek isteriz ki, hazırlanış aşamasında sağlık çalışanlarının temsilcilerinin görüşleri alınmadan, sosyal tarafların ve çalışanların beklentileri karşılanmadan hayata geçirilen bu yeni yönetim tarzının çalışanlara bir artı değeri olmamıştır. Kamuda tüm çalışanların kadrolu olarak görev yapmasını benimsenmesi gerekirken, bürokratın ve idarecinin de sözleşmeli yapılması doğru ve kabul edilebilir bir yaklaşım değildir.

Türk Sağlık-Sen olarak geçtiğimiz yıl 62 ilde yaptığımız ankete göre sağlık çalışanlarının yüzde 30'unun çalıştıkları kurumda amirlerinin ayrım yaptığını, yüzde 21'i keyfiyete göre yönetim gösterdiklerini ve yüzde 17'si psikolojik baskı uyguladıklarını düşündükleri ortaya çıkmıştır.

Yani sağlık çalışanların yüzde 68'i amirlerinin uygulamalarından rahatsız olduklarını beyan etmişlerdir. Ortaya çıkan bu sonuç, çalışanların idarecilerin yönetimlerinden dolayı nasıl bir baskı altında olduklarını anlatmaktadır” dedi.