BIST 10.274
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,60
HABER /  GÜNCEL

Siirt şehitleri son yolculuğuna uğurlandı!

Dün Türkiye Siirt'ten gelen acı haberle sarsıldı. Meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 17 şehidimiz için bugün tören düzenlendi.

Abone ol

Siirt’te düşen helikopterde şehit olan ve ‘Dadaşlar timi’ olarak adlandırılan Jandarma Özel Harekat mensubu 17 asker için Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler kendilerine refakat eden yakınlarıyla birlikte uçakla memleketlerine uğurlandı..

Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, milletvekilleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ile şehitlerin yakınları katıldı.

Törende şehit yakınları gözyaşlarına boğlurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ile bakanlar aileleri teselli etmeye çalıştı.

esh3562_5.jpg

ERDOĞAN'IN GÖZLERİ DOLDU

Şehitlerin cenazeleri silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirilip, burada hazırlanan katafalklara konuldu. Cenazalerin taşınması sırasında şehit yakınları gözyaşları akıtırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın duygusal anlar yaşadığı ve gözlerinin dolduğu görüldü.

DUALARLA UĞURLANDILAR

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunduğu törende daha sonra dualar edildi. Yaklaşık 1 saat süren törenin ardından şehitlerin Türk bayraklarına sarılı tabutları Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 5 ayrı Casa tipi uçağa konulup, toprağa verilmek üzere memleketlerine götürüldü.

Bu sırada törende bulunan aralarında şehit yakınlarının bulunduğu bir grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlar attı. Slogan atan grup içinde bulunanların bir kısmının da , "Çözün artık bu işleri" diye bağırdığı duyuldu.

ŞEHİTLERİMİZ SON YOLCULUĞUNDA

'DADAŞLAR' ŞEHİT OLDU

Edinilen bilgiye göre olay, saat 07.25'te Pervari İlçesi'ne bağlı Köprüçay Köyü'nde meydana geldi. İniş sırasında yoğun sis ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 'beyaz kayalıklar' adı verilen kaya kütlesine çarpan helikopter, yere çakıldı.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi ve önlem amacıyla kobra tipi helikopterler sevk edildi. Yapılan aramada helikopterin enkazına ulaşılırken, kaza sırasında helikopterde bulunan 17 askerin tamamının şehit olduğu açıklandı.

Şehit askerlerin 4'ünün helikopter mürettebatı, 13'ünün ise 'Dadaşlar' ismiyle anılan 3. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı özel harekat timi olduğu öğrenildi.

Timin, 9 Kasım'da başlatılan operasyonda görev yapan birliklere takviye amaçlı olarak bölgeye sevk edildiği belirtildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DİYARBAKIR'A GİTTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'a gitti.

Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Emniyet Müdürü Kadir Ay uğurladı.

Erdoğan, Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında düşen askeri helikopterde şehit olan 17 asker için Diyarbakır 2. Taktik Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenecek törene katılacak.

NAAŞLAR DİYARBAKIR'A GÖNDERİLDİ

Şehitlerin naaşları Siirt'ten askeri kargo uçağıyla gece saatlerinde Diyarbakır'a gönderildi.

İlk olarak 3. Komando Tugay Komutanlığı Orgeneral Salih Omurtak Kışlası'nda bulunan Asker Hastanesi'ne getirilen naaşlar, ardından helikopterlerle Siirt Havaalanı'na götürüldü.

Şehitlerin cenazeleri; yakınları, Vali Ahmet Aydın, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli ve Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun da hazır bulunduğu havaalanından askeri uçakla Diyarbakır'a gönderildi.

Gece saatlerinde Diyarbakır'a ulaşan şehitlerin cenazeleri, otopsiden sonra bugün düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacak. Törene Brunei Sultanlığı'ndaki ziyaretini tamamlayarak dün gece yurda dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Siirt Valiliği'nce yapılan açıklamaya göre, şehit askerlerin kimlikleri şöyle:

Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici (Kırklareli)

Jandarma Kıdemli Çavuş Hakan Gemici (Giresun)

Jandarma Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın (Bartın)

Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Çelik (Kayseri)

Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan (Diyarbakır)

Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik (Kars)

Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Güneş (Erzurum)

Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin (Adana)

Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy (Tokat)

Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse (Kahramanmaraş)

Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur (Kayseri)

Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan (Gaziantep)

Jandarma Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi (Gümüşhane)

Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin (Manisa)

Pilot Üsteğmen Yakup Çınar (Kars)

Uzman Hava Teknisyen Vedat Avcı (Afyonkarahisar)

Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Şeker. (Konya)'