BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  GÜNCEL

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2018 branş kontenjan dağılımı

Sağlık Bakanlığı 18 bin sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Peki 18 bin yeni personel dağılımı nasıl olacak, Sağlık Bakanlığı hangi branşa kaç personel alacak? Lisans, önlisasn ve ortaöğretim mezunu adaylar 4-11 Haziran arasında 2018 KPSS/5 tercih kılavuzuna göre tercihlerini online olarak yapabilecek.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında görevlendirmek üzere tam 18 bin sözleşmeli yeni personel alacağını duyurdu. 2018 KPSS/5 tercih kılavuzuna göre lisans, önlisasn ve ortaöğretim düzeyinde 18 bin personel alınacak. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak, hangi ile kaç sağlık personeli atanacak, 2018 hemşire ve ebe atamaları ne zaman olacak? ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 'KPSS-2018/5 Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih alınacak.' denildi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sağlık Bakanlığı'na 18 bin sözleşmeli personel alınacağını duyurmuş “ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.” demişti. Sağlık Bakanlığı da başvurular ile ilgili ayrıntıları paylaştı.

KONTENJAN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

BRANŞLARA GÖRE KONTENJAN DAĞILIMI: Atananların 2 bin 181'inin ortaöğretim, 5 bin 567'sinin ön lisans, 10 bin 252'sinin de lisans mezunu olacağını aktaran Demircan, şöyle devam etti:

"Branşlara göre bir iki örnek vermek gerekirse, en çok alacağımız personel 8 bin 188 ile hemşire, 2 bin ile ebe, bin 6 ile ilk ve acil yardım personeli, 818 tıbbi sekreter, 761 röntgen ve diğerleri böyle sıralanıyor. Bunlar ilan edilecek. Alınacak personelimizin sağlık hizmetlerine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Sağlık hizmetlerindeki personel açığımızın bir kısmını karşılar. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da fazla sayıda sağlık personelini istihdam etmek nasip olur. Bütün bekleyen sağlık personelimize şimdiden hayırlı olsun diyorum."

Bakan Demircan, alınacak 18 bin kişi ile bu yıl içinde istihdam edilen sağlık personeli sayısının 56 bine ulaşacağını kaydetti.

TERCİHLER NE ZAMAN: Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Ortaöğretim -Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacak. Adaylar tercihlerini, 4–11Haziran 2018 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecek. ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyl agönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaK.